فهرست مطالب
Toggleدر این مقاله قصد داریم به موضوع ترخیص لینتر پنبه از گمرک بپردازیم که جزو خدمات ترخیص کالای شرکت سلطان تجارت بازرگان قرار دارد. برای درک بهتر اهمیت این محصول و لزوم واردات آن در ایران، بهتر است در ابتدا با کاربرد لینتر پنبه و نحوه برداشت آن آشنا شوید. پنبه نام یک گیاه کشاورزی است که بومی مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری جهان مثل قاره آمریکا، قاره آفریقا و هند میباشد. از الیاف سلولزی گیاه پنبه بطور گسترده در صنعت نساجی برای تولید و نخ و پارچه استفاده میشود و به همین دلیل بسیار حائز اهمیت است. الیاف پنبه به عنوان پرکاربردترین الیاف طبیعی شناخته شدهاند که توسط ماشینهای مخصوصی از سطح دانه گیاه پنبه برداشته میشوند. پس از جدا کردن این الیاف، همچنان الیاف بسیار کوتاهی با طول کمتر از 5 میلی متر بر روی دانه پنبه باقی میماند که به علت برخورداری از سلولز بسیار بالا (حدود 98%)، به وسیله ماشینهای مخصوصی از سطح تخم پنبه جداسازی میشود. به این الیاف کوتاه، لینتر گفته میشود که به علت کوتاهی زیاد، ریسندگی نمیشود. شاید این سوال برای شما پیش بیاید که اگر از الیاف پنبه تحت عنوان لینتر پنبه در جهت تولید نخ و پارچه استفاده نمیشود، پس جداسازی آن چه مزایایی دارد؟ جواب این سوال را میتوان در صنایع مهم کشور جستوجو کرد. بیشترین میزان مصرف لینتر پنبه مربوط به صنایع سلولزی، کاغذسازی و فیلترسازی است و به عنوان پرکننده در صنعت لاستیکسازی نیز کاربرد دارد. کاربرد دیگر این کرکهای غنی از سلولز که اطراف بذر پنبه جای دارند به صنایع دفاعی و موشکی، در خرچ پرتاب موشک، مربوط میشود. حالا وقت آن است که به جنبه تجاری این محصول و اطلاعات مفید در خصوص ترخیص لینتر پنبه از گمرک بپردازیم؛ پس با ما همراه باشید.
آلفا سلولز یکی از 3 سلولزی است که در لینتر پنبه به وفور وجود دارد و این ماده برای صنایع مختلف به ویژه صنعت کاغذسازی بسیار حائز اهمیت است. آلفا سلولز به عنوان ماده اولیه در صنعت کاغذ مورد استفاده قرار گرفته و میتواند جایگزین مناسبی برای چوب درختان باشد. به همین دلیل استفاده از آلفا سلولز در این صنعت بسیار به صرفهتر از واردات یا قطع درختان جنگلی است. نیاز صنعت کاغذسازی و سایر صنایع به لینتر پنبه در کشور ما، عمدتا از طریق واردات تامین میگردد.
واردات لینتر پنبه در ایران، بیشتر از مبداء کشورهای ترکمنستان، ازبکستان، ترکیه، پاکستان و امارات متحده عربی صورت میگیرد.
ماده 11 – وارد کردن بذر – پیاز – قلمه – پیوند – ریشه – میوه – نهال و تخم نباتات و به طور کلی هر گونه نبات و قسمتهای نباتی به کشور مستلزم تحصیل پروانه قبلی از وزارت کشاورزی است به اشخاصی که بدون پروانه اجناس مزبور را وارد کنند اخطار میشود که حداکثر در ظرف مدت یک ماه به خارج از کشور برگردانند والا با حضور نماینده سازمان حفظ نباتات در گمرک معدوم خواهد شد.
ماده 18 – فرآورده های نباتی كه از ايران به كشورهای خارج صادر میشود بوسيله كارشناسان قرنطينه معاينه و در صورت سلامت كالا گواهی بهداشت نباتی صادر میشود.
باتوجه به تصویبنامه 62790/ت/28259 مورخ 16/12/81 هیــئت محـترم وزیران، شرایط ورود لینتر پنبه از کشورهای غیر آلوده به کرم سرخ پنبه به شرح ذیل اعلام میگردد.
1.اخذ گواهی بهداشت گیاهی معتبر از وزارت کشاورزی کشور مبداء که در قسمت A.D (توضیحات اضافی) آن عاری بودن محموله از آفات و بیماریهای ذیل مورد تاکید قرار گرفته باشد:
توجه:
درج اسامی علمی آفات و بیماریهای فوق در گواهی بهداشت گیاهی کالای فوق الزامی است و در غیر اینصورت به دلیل نقص مدارک از ترخیص کالا جلوگیری و مسئولیت هرگونه ضرر و زیان به عهده وارد کننده خواهد بود.
ترخیص کالا به معنای انجام مراحل قانونی برای وارد کردن یا خارج کردن محمولههای تجاری از مرز کشور است. فرآیند ترخیص کالا توسط فرد متخصص در این زمینه یعنی ترخیص کار رسمی اداره گمرک، به نمایندگی از فعالان تجاری صورت میپذیرد. از مراحل مهم این فرآیند، میتوان به اخذ مجوزهای تعیین شده از سمت اداره گمرک اشاره کرد که باید از سازمانهای مربوطه جمعآوری شوند. ترخیص کار با ارائه این گواهینامهها میتواند درخواست صدور گواهی ترخیص کالای خود از گمرک را ارسال نماید.
ترخیص کاری که قصد ترخیص لینتر پنبه از گمرک را دارد، موظف است جهت اخذ مجوز فنی از وزارت جهاد کشاورزی و همچنین مجوز ارزی از این سازمان برای تخصیص ارز، اقدام نماید.
کد تعرفه جهت ترخیص لینتر پنبه از گمرک برابر 14042000 است که دارای حقوق ورودی 4% و اولویت کالایی 22 میباشد و تعرفه ورودی آن برحسب واحد کیلوگرم محاسبه میشود.
تاجران و بازرگانان عزیز که قصد ترخیص لینتر پنبه از گمرک را دارند، میتوانند برای کسب اطلاعات بیشتر و یا همکاری با متخصصان ترخیص کار گمرک باتجربه و کاربلد شرکت سلطان تجارت بازرگان، با شمارههای درج شده در انتهای مقاله تماس بگیرند.
تلفن های تماس: 09121995406 – 02122855902 – 02128111034