5/5 - (1 امتیاز)

صادرات کالا چیست؟

صادرات کالا: یکی از مهم ترین نیازهای یک کشور در جهت پیشرفت علم و تکنولوژی، رونق اقتصادی آن می باشد. این امر در گرو عوامل بسیاری است که هر کدام از آن ها نقش به سزایی را در رونق و رشد اقتصاد کشور دارند. یکی از مهم ترین و اصلی ترین نیاز جامعه برای رنق اقتصادی و از سویی دیگر برقرار تجارت بین المللی به منظور توسعه اقتصادی، صادرات کالا می باشد.

در تصور اکثر افرد صادرات کالا نیازی به ترخیص کالا نداشته و تنها با دریافت یک مجوز امکان خروج از کشور را دارد در حالی که این تجارت بر خلاف تصور بدون امر ترخیص، امکان خروج از مرزهای کشور را ندارد. در این مقاله قصد داریم به بررسی تخصصی صادرات کالا و مراحل آن بپردازیم با ما همراه باشید.

برای کسب اطلاعات بیشتر از نحوه ی ترخیص کالا از گمرکات کشور بر روی لینک رو به رو کلیک نمایید.

صادرات کالا چیست؟
صادرات کالا چیست؟

در دیدگاه اکثر افراد وقتی بحث صادرات کالا به میان می آید تصور بر این دارند که صادرات به معنی انتقال یا ارسال کالا از کشوری به کشور دیگر است. در حالی که اگر بخواهیم به صورت تجاری آن را معنی کنید در واقع صادرات کالا به معنی خروج کالا از گمرک کشور برای ارسال به کشور مقصد است. 

صادرات کالا یکی از مهم ترین و حیاتی ترین تجارت هایی می باشد که به وسیله تاجران و بازرگانان و در کنار آن ها شرکت های ترخیص کالا که دارای ترخیص کار گمرک ماهری است انجام می گیرد. این تجارت علاوه بر آن که سود کلانی را برای تاجران و بازرگانان فعال در این حوزه به همراه دارد، بلکه موجب ورود ارز به کشور و به طبع آن باعث بهبود اقتصاد کشور نیز می شود.

پروسه صادرات کالا امری بسیار مهم و حیاتی است در نتیجه باید ارسال کالا از لحاظ قانونی کاملا بررسی شده و امر صادرات آن از راه قانونی و با توجه به قوانین هر دو کشور انجام شود. این تجارت بین المللی علاوه بر بهبود اقتصاد کشور موجب ایجاد یک پل ارتباطی تاثیر گذار با کشورهایی که تجارت با آن ها در حال انجام است، می شود.

از همین رو به عقیده ی اکثر تاجران و بازرگانان این تجارت به نسبت سایر تجارت های دیگر چون واردات کالا در بازارهای جهانی دارای حساسیت های بسیای است. در نتیجه توجه به این حساسیت ها برای هر فرد صادر کننده ی کالایی لازم و ضروری است. به گونه ای که در صورت عدم رعایت به نکات اصولی وضع شده در امر صادرات کالا منجر به قاچاق شمردن کالا و تحمیل ضرر مالی بسیاری می شود.

صادرات کالا همانند تمامی تجارت های دیگر نیازمند دانش و تخصص بالایی می باشد و مهم تر از همه درک قوانین وضع شده در این زمینه از لازمه های آگاهی برای هر فرد صادر کننده ای می باشد. به همین خاطر باید قبل از انجام هر گونه اقدامی در ابتدا با متخصصان این حوزه مشورت کرده و اطلاعات لازم را از آنان دریافت کنید. اگر به دلیل مشغله کاری امکان نظارت بر امر صادرات کالا را ندارید توصیه می شود از شرکت های فعال در این حوزه کمک دریافت کنید.

شرکت های بسیاری هستند که با رشد صادرات کالا در کشور فعالیت خود را آغاز کرده اند. اما لازم به ذکر است که در انتخاب شرکت ترخیص کالای صادراتی نهایت دقت و وقت خود را بگذارید. چرا که هر گونه سهل انگاری در فرآیند صادرات کالا می تواند خسات های بالایی را برای شما به همراه بیاورد.

در بین تعدا شرکت های ترخیص کالا می توان به شرکت سلطان تجارت بازرگان اشاره کرد. شرکت سلطان تجارت بازرگان با دارا بودن سابقه ی فعالیت درخشان در امر صادرات کالا و ترخیص کالای صادراتی از گمرک نوید این امر را به شما می دهد که تمامی فرآیند های ترخیص کالای صادراتی شما را بدون ایجاد هیچ گونه پیچیدگی انجام داده و در وقت و هزینه ی شما صرفه جویی نماید. این شرکت با دارا بودن ترخیص کاران ماهر و مجرب که تجربه ی بالایی را در امر ترخیص کالاهای صادراتی دارند توانسته اند رضایت مشتریان خود را جلب کرده و در سود دهی آنان نقش به سزایی را داشته باشد.

انواع صادرات کالا

صادرات کالا در 4 نوع مختلف از گمرکات ترخیص می شود که شامل موارد زیر است:

صادرات قطعی

در صادرات قطعی، کالا از گمرکات کشور به جهت فروش یا مصرف خارج می شود. در این نوع صادرات شخصی که مسئولیت امور صادرات کالا را بر عهده دارد (شخصی یا حقوقی) ملزم به پرداخت حقوق گمرکی، ود بازرگانی و همچنین عوارض و مالیات نمی باشد.

صادرات موقت

در این نوع از صادرات، فرد صادر کننده کالا به دلیل حضور در نمایشگاه ها کالا را از گمرک خارج می کند. اما در صورتی که موفق به فروش آن نشود باید کالا را به گمرک کشور بازگردانده و به عبارتی می توان گفت کالا را مرجوع نماید. در پروسه صادرات موقتی هنگام موجوع کردن نیازی به انجام مراحل واردات کالا نمی باشد.

نکته ای که حائز اهمیت است: صادر کننده کالا باید قبل از خروج کالا از گمرک در ابتدا مبلغی را به عنوان سپرده به گمرک پراخت نماید. سپس می تواند مجددا پس از ورود کالا به گمرک وجه واگذار شده را باز پس گیرد.

صادرات کالا به روش مستقیم

در روش صادرات کالا به صورت مستقیم، فرد صادر کننده بدون هیچ واسطه ای کالای مورد نظر خود را به مقصد صادر می کند. در این روش در واقع صفر تا صد مراحل صادرات کالا از جمله اخذ مجوز های لازم و ترخیص کالا از گمرک بر عهده ی فرد صادر کننده است و فرد دیگری در این امور دخالت ندارد.

مزیت صادرات کالا به روش مستقیم
  • در این روش به دلیل آن که به صورت مسقیم بدون دخالت و واسطه ی دیگری صادرات کالا انجام می شود، سود فروش کالا نصیب شما شده و این امر موجب افزایش داراییتان می شود.
  • کاهش هزینه های جاری از دیگر مزیت های صادرات کالا به روش مستقیم است. چرا که در روند صادرات کالا فرد دیگری نقشی نداشته و این امر موجب می شود در مصرف هزینه ها صرفه جویی شود.
  • مزیت دیگری که صادرات کالا به روش مستقیم به دنبال دارد افزایش تعاملات تجاری با سایر شرکت ها و افراد خارجی می باشد. در این شرایط به دلیل آن که شما شخصا با مشتریان خود در ارتباط هستید می توانید با نیازهای اساسی آن ها بیشتر آشنا شده و حوزه ی تجاری خود را گسترش دهید.
  • صادرات کالا به روش مستقیم نه تنها می تواند تعاملات تجاری شما را گسترش دهد بلکه موجب افزایش سطح سادگیری شما در این حوزه شده و چه بسا اطلاعات شما را در سایر حوزه های صادراتی دیگر افزایش دهد.
معایب صادرات کالا به روش مستقیم
  • با توجه به این امر که صادرات کالا به روش مستقیم می تواند از هزینه هایی چون پرداخت سهمی از سود شرکت به فرد واسطه جلوگیری کند اما از سویی دیگر نیاز است که یک دپارتمان صادرات ایجاد کرده و تعدادی نیروی انسانی را به کار بیگرید. این امر خود می تواند هزینه های بسیاری را برای شما به همراه داشته باشد.
  • صادرات کالا از جمله اوامری می باشد که به دلیل دریافت مجوزهای مختلف و همچنین ارتباط با سایر تجار ایرانی زمان زیادی را صرف می کند. درنتیجه این صرف زمان زیاد در صورتی که بخواهید خود مستقیما کالای مورد نظر را ارسال نمایید می تواند تجارت شما را از سایر رقبا عقب بندازد.
  • همانطور که ذکر شد صادرات کالا نیازمند اخذ مجوزهای بسیاری می باشد که در روش مستقیم شما باید شخصا در تمامی مراکز حضور داشته و اقدامات لازم برای اخذ مجوزهای گوناگون جهت صادرات کالای مورد نظر خود را دریافت نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *