5/5 - (2 امتیاز)

واردات کالا چیست؟

واردات کالا: صنعت اقتصاد در جامعه ی امروزی که در زمینه پیشرفت تکنولوژی در تمامی عرصه ها پیشی گرفته است یکی از مهم ترین و حیاتی ترین نیاز کشور می باشد. رشد این صنعت در گرو عوامل بسیاری است که توجه به آن ها می تواند رونق بالایی را به همراه داشته باشد و از سویی دیگر بی توجهی به آن ممکن است کشور را با مشکلات بسیاری همراه سازد. یکی از اصلی ترین و و مهم ترین عامل رشد اقتصاد در هر کشور، تجارت در زمینه واردات کالا می باشد.

همانطور که می دانید وارد کردن هر کالا با توجه به کالاهای حق ورود و همچنین قوانینی که در هر کشور وجود دارد انجام می گیرد، که این امر وابسته به ترخیص کالا از گمرک است.

لینک ترخیص کالا

برای کسب اطلاعات بیشتر از نحوه ی ترخیص کالا از گمرکات کشور بر روی لینک زیر کلیک نمایید.

واردات کالا از دیر باز تا کنون در جوامع مختلف به جهت تامین نیازهای گوناگون افراد جامعه رواج داشته و امروزه یکی از مهم ترین فعالیت های تجاری برای هر کشور از لحاظ رونق اقتصادی نیز می باشد. این تجارت یکی از مهم ترین و حیاتی ترین تجارت های بین المللی در جهان است که به منظور تامین نیازهای یک جامعه به وسیله تجار و بازرگانان انجام می گیرد. این امر به قدری مهم است که در صورت عدم توجه به این فعالیت تجاری که رونق اقتصادی را نیز به همراه دارد ممکن است در آینده ای نه چندان دور دولت ها را با مشکلات جدی رو به رو سازد.

با توجه به اهمیتی که واردات کالا دارد از گذشته تا به امروز افراد بسیاری هستند که به این تجارت بین المللی وارد شده و کالاهای گوناگونی را توانسته اند وارد کشور کرده و چرخه اقتصادی را همواره با افزایش رو به رو سازند. اما باید بدانید واردات کالا شاید بر خلاف تصوری که دارید و می پندارید کار آسانی باشد باید گفت سختی ها و پیچیدگی های خاص خود را دارد که نیازمند دانش بالا و تجربه ی کافی در این زمینه می باشد. 

در صورتی که شما فردی تازه وارد هستید یا قصد دارید برای اولین بار کالایی را از مرزهای کشور وارد کنید باید با قوانین و مقررات وضع شده در این خصوص و همچنین نحوه ی ترخیص کالای وارداتی از گمرک نیز آشنا باشید. در غیر این صورت با بروز هرگونه خطا و اشتباهی در هنگام وارد کردن کالا از مرز نه تنها در این تجارت موفق نخواهید شد بلکه متحمل ضررهای فراوانی نیز می شوید. در نتیجه در این زمان لازم است از فردی که تخصص و تجربه ی بالایی در خصوص نحوه وارد کردن کالا از مرز و ترخیص آن دارد کمک درخواست کنید.

شرکت های بسیاری هستند که در رابطه با ترخیص انواع کالاهای وارداتی فعالیت دارند. اما بهتر است در انتخاب شرکت ترخیص کالا دقت لازمه را داشته و وقت کافی را در این رابطه صرف نمایید. شرکتی که دارای تجربه ی بالا و متخصصان ترخیص کار گمرک ماهری باشد که تمامی آن ها دارای کارت حق العمکاری هستند در واقع تضمینی بر ترخیص کالای وارداتی بدون هیچ گونه مشکل و هزینه ی اضافی می باشد.

شرکت سلطان تجارت بازرگان از جمله شرکت های فعال در زمینه ترخیص انواع کالاهای وارداتی از تمامی گمرکات کشور می باشد که با دارا بودن سابقه ی درخشان و ترخیص کاران مجرب توانسته است به شرکتی معتبر و قابل اعتماد تبدیل گردد. ترخیص کاران گمرک شرکت سلطان تجارت بازرگان همگی دوره های تخصصی آموزش ترخیص کالا از گمرک را فرا گرفته و دارای کارت حق العمکاری می باشند.

شما عزیزان می توانید در صورت تمایل برای همکاری با این شرکت با شماره های درج شده در سایت تماس گرفته و با کارشناسان ما ارتباط برقرار کنید. در ادامه این مقاله به توضیح قوانین و مقررات واردات کالا و مراحل واردات کالا می پردازیم با ما همراه باشید.

شماره تماس سلطان تجارت بازرگان
شماره تماس سلطان تجارت بازرگان

اهمیت واردات کالا

واردات کالا علاوه بر آن که توسعه اقتصادی و تجاری را به همراه دارد بلکه به نوعی تامین کننده نیاز افراد جامعه و کشور می باشد که به دلیل نبود برخی از امکانات یا قرار گیری کشور در موقعیت های جغرافیایی امکان تولید داخلی برخی از کالاها فراهم نمی باشد. یک کشور برای آن که بتواند نیاز های جامعه را تامین نماید باید در موقعیت جغرافیایی مناسبی قرار داشته باشد که امکان تولید بسیاری از نیازها را داشته باشد. از سویی دیگر دارا بودن یک فضای مناسب برای تولید نیز یکی از مهم ترین مواردی می باشد که یک کشور باید از آن برخوردار باشد.

لذا برای تولید برخی از کالاها باید هزینه های زیادی پرداخت شود و چه بسا نبود این دست از امکانات دولت ها را وادار به فراهم کردن یک بستر مناسب برای واردات کالا به منظور تامین نیازهای جامعه می کند. به عنوان مثال گیاهان گرمسیر در مناطق استوایی قابل تولید نمی باشند در نتیجه برای تامین و رفع این نیاز باید از کشور های گرمسیری وارد شوند.

واردات کالا در اقتصاد و پیشرفت یک کشور نقش اساسی را به دنبال دارد و از سویی دیگر علاوه بر توسه اقتصاد کشوری برای تاجران و بازرگانان فعال در این زمینه سودآوری بالایی را نیز به همراه دارد. از همین رو لازم است که سیاست گذاران و دولتمردان هر کشور برای تامین این نیاز حیاتی قوانین و شرایط مناسبی را ایجاد نمایند تا علاوه بر تامین نیاز جامعه و ورود کالاهای اساسی به کشور، بتوان اقتصاد کشور و ارتباط تجاری بین المللی با سایر کشور ها را نیز بهبود بخشید.

از سویی دیگر تاجران و بازرگانان موظف هستند به قوانین ایجاد شده در خصوص واردات کالا پایبند بوده و طبق قوانین، مراحل واردات کالا را طی کنند و در تامین نیاز های جامعه به دولت کمک نمایند.

مراحل واردات کالا

واردات کالا از دسته تجارت هایی می باشد که در صورت رعایت به قوانین و مراحل اجرایی همواره می تواند سودهای کلانی را برای تاجران و بازرگانان به همراه داشته باشد. در صورتی که فردی تازه وارد در زمینه واردات کالا می باشید لازم است در قدم اول ابتدا با مراحل واردات کالا و قوانین وضع شده در این تجارت آشنا باشید. در غیر این صورت نه تنها نمی توانید کالای معامله شده را به کشوری وارد نمایید بلکه با ضرر بسیاری نیز مواجهه می شوید. در ادامه مراحل واردات  کالا را شرح داده ایم که شامل موارد زیر است:

1- اخذ کارت بازرگانی

واردات کالا یک تجارت بین المللی محسوب می شود از همین رو نیاز است که فرد یا شرکت وارد کننده دارای کارت بازرگانی باشد تا بتواند تعاملات بین المللی خود را به صورت قانونی انجام دهد.در صورتی که فرد یا شرکت وارد کننده دارای کارت بازرگانی نباشد مجوز های لازم برای ورود کالا به گمرک برای او صادر نمی شود. در نتیجه لازم است که قبل از انجام هر گونه اقدامی در خصوص واردات کالا هر گونه کالا در ابتدا تاجران و بازرگانان نسبت به اخذ کارت بازرگانی خود اقدام نمایند. کارت بازرگانی در دونوع حقیقی و حقوقی صادر می شود که تاجران با توجه به شرایط خود می توانند آن را دریافت کنند.

2-انتخاب حوزه فعالیت

پس از آن که کارت بازرگانی خود را دریافت کردید نوبت به انتخاب حوزه فعالیت می رسد. در این مرحله شما باید حوزه ای را که تمایل دارید در خصوص واردات کالا فعالیت کنید تعیین نمایید. حوزه ی فعالیت برای تجار در دو نوع دسته بندی می شود که شامل:
1-معامله تجاری تنها با یک کشور 2-معامله تجاری با چندین کشور مختلف
با توجه به این موارد حوزه ی فعالیتی خود که مایل به شراکت با یک کشور یا چندین کشور مختلف هستید را معین نمایید.

3-آشنایی با قوانین و مقررات

واردات کالا همانند سایر امور تجاری دیگر دارای قوانین و مقرراتی می باشدکه توجه و آشناییت با این قوانین و مقررات بر هر تجار و بازرگانی لازم می باشد. برخی از این قوانین و بخشنامه ها بر اساس نیاز کشور مرتبا در حال تغییر می باشند در نتیجه لازم است برای پیشبرد تجارت اقتصادی خود روزانه اخبار و اطلاعات مربوط به واردات کالا را مطالعه کرده و آشناییت کاملی را با قوانین و مقررات حاکم بر امر ورود کالا به کشور کسب نمایید.

4-انتخاب کشور

در این مرحله لازم است کشورهای مختلفی را برای تجارت خود بررسی کرده و با مشتریان مختلف به جهت اجرای تعاملات تجاری خود مذاکرات لازم را انجام دهید. از همین رو لازم است علاوه بر شناخت زبان کشور مورد نظر، آشناییت کاملی بر قوانین و مقررات کشور آن ها داشته باشید و بدانید عمده صادرات آن ها در چه زمینه می باشد. پس از آن می توانید تصمیم بگیرید واردات کالا از چه کشوری می تواند برای تجارت شما مسر بخش و سودآور باشد.

 

قوانین واردات کالا

واردات کالا همانطور که در بخش های قبل نیز گفته شد یکی از مهم ترین نیازهای اساسی یک جامعه می باشد که در جهت تامین نیازهای جوامع مختلف و همچنین افزایش رشد اقتصادی کشور توسط بازرگانان و تاجران انجام می گیرد. از همین رو در این تجارت بین المللی دولت ها با وضع قوانین و مقررات خاص با توجه به وضع کشور، بستری را فراهم کرده اند که تجار و بازرگانان از این فرآیند اقتصادی به بهترین شکل ممکن استفاده کنند.

مراحل و قوانینی که دولت ها برای وارد کردن هر گونه کالا در نظر گرفته اند بسته به قوانین داخلی کشور دارد و هر تاجر و بازرگانی موظف است که به این قوانین و مقررات توجه کرده و آن را رعایت کنند. در غیر این صورت بروز هر گونه مشکل یا سرپیچی از قوانین می تواند روند واردات کالا را مختل ساخته و چه بسا شما را با ضررهای مالی بسیاری همراه سازد.

در ادامه این مقاله قوانین و آینن نامه های وضع شده در خصوص واردات کالا را شرح داده ایم که وارد کننده کالا موظف است اطلاعا کامل و جامعی را از این قوانین داشته باشد. قوانین واردات کالا شامل موارد زیر است:

قانون صادرات و واردات یکی از اصلی ترین و مهم ترین قوانین پایه ای می باشد که در تمامی حوزه های تجارت کاربرد دارد. قانون صادرات و واردات در سال 1372 توسط مجلس شورای اسلامی در 24 ماده به تصویب رسید. کلیات این قانون در خصوص خط قرمز های مربوط به حوزه ی تجارت می باشد، از همین رو نیاز است اطلاعات بالایی را از کلیه این قانون داشته باشیم.
آیین نامه اجرایی قانون صادرات و وارداتاین قانون در ادامه قانون صادرات و ورادات می باشد که یک سال بعد در سال 1373 توسط هیئت وزیران به تصویب رسید. آیین نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات دارای 46 ماده می باشد که در زمینه نکات اجرایی در هنگام واردات کالا تنظیم شده است.
قانون آیین نامه امور گمرکیاین قانون توسط مجلس شورای اسلامی در سال 1390 به تصویب رسید. قانون آیین نامه امور گمرکی حاوی نکات مهم در زمینه ترخیص کالا و فرآیندهای گمرکی می باشد.
کتاب مقررات صادرات و واردات کالا این کتاب حاوی نکات اجرایی بسیار مهم در خصوص واردات کالاهای مختلف می باشد. در این کتاب علاوه بر ذکر نکات اجرایی مهم، به تعرفه های انواع کالاهای وارداتی نیز اشاره شده است. کتاب مقررات صادرات و واردات هر ساله با توجه به قوانین داخلی کشور و همچنین قوانین بین المللی به روز رسانی می شود و سپس توسط سازمان توسعه تجارت منتشر می گردد، در نتیجه مطالعه ی این کتاب برای تاجران بسیار مهم و ضروری می باشد.
بخشنامه های اجراییمهم ترین و کلیدی ترین قوانین واردات کالا مختص به بخشنامه های صادر شده و دستورالعمل های اجرایی می باشد که مطالعه ی آن برای هر تاجر و بازرگانی واجب می باشد. زیرا با مطالعه ی بخشنامه های اجرایی شما با جزئی ترین و به روز ترین مقررات حاکم بر این تجارت آشنا می شوید. از همین رو برای کسب اطلاعات لازم در رابطه با واردات کالا، لازم است به طور مرتب و روزانه اخبار و اطلاعات مربوط به تجارت واردات کالا را بررسی نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *