اختراع دستگاه اسپکتروفتومتر یا طیف سنج، انقلابی بزرگ در عرصه شناخت خواص نوری مواد ایجاد کرد ترخیص دستگاه اسپکتروفتومتر از گمرک امروزه کاربرد آن در موارد مختلف آزمایشگاهی به حدی رسیده است که انجام برخی از پروژههای علمی و زیستی بدون روشهای اسپکتروفتومتری ممکن نیستند. اسپکتروفتومتر کاربردهای بسیاری در بیوشیمی، پزشکی و صنعت (بهویژه صنایع غذایی) دارد. برای آشنایی بیشتر با انواع و کاربردهای دستگاه اسپکتروفتومتر و اطلاعات لازم جهت ترخیص آن از گمرک، ادامه مقاله را از دست ندهید.
فهرست مطالب
Toggleبرای شرح ماهیت اختراع دستگاه اسپکتروفتومتر، ابتدا لازم است مفهوم آنالیت را برایتان توضیح دهیم. آنالیت اجزاء یا گونههای شیمیایی موجود در یک ماده یا ترکیب شیمیایی هستند که توسط انسان مورد تجزیه قرار میگیرند. نام دیگر دستگاه اسپکتروفتومتر، دستگاه طیف سنج است که در آن، نور (طیفی از انرژی الکترومغناطیس) را از یک آنالیت (ماده شیمیایی مورد تجزیه) در یک محلول شیمیایی عبور داده و از روی شدت جذب نور توسط آن ماده به تعیین غلظت ماده میپردازند. به عبارت دیگر این دستگاه، شدت نور را به صورت تابعی از طول موج اندازه گیری نموده و در اختیار ما قرار میدهد.
این دستگاه تنها مایعات و جامدات را مورد بررسی قرار داده و امکان اندازهگیری غلظتهای فوقالعاده کوچک را نیز دارد؛ بنابراین در تجزیه و تحلیل عنصرهای مولکولی همانند DNA و RNA نیز کاربرد دارد و کاربرد اصلی آن در آزمایشگاههای بیوشیمی است.
انواع دستگاههای اسپکتروفتومتر عبارتند از:
در ادامه به مهمترین کاربردهای دسنگاه اسپکتروفتومتر در آزمایشگاه اشاره میکنیم:
دستگاه اسپکتروفوتومتر (spectrophotometer) از دو بخش اساسی تشکیل شده است که هر کدام از این بخشها شامل قطعات خاصی میشوند که در ادامه به ذکر اسامی آنها میپردازیم:
بخشهای کوچکتر دستگاه اسپکتروفتومتر که زیرمجموعه دو بخش اصلی قرار دارند، شامل منبع نور، تک رنگ ساز (مونوکروماتور یا تکفامساز)، شکاف عبور یا متمرکز کننده پرتو، کووت یا محل قرار دادن نمونه، دتکتور یا آشکار ساز و صفحه نمایشگر میباشند.
عمده دستگاههای اسپکتروفتومتر موجود در آزمایشگاههای کشور ما از نوع وارداتی و تولید کشورهای خارجی میباشد. ساخت این قبیل دستگاههای طیف سنج امری بسیار حساس بوده و علاوه بر دانش و آگاهی زیاد، نیاز به تجهیزات و مواد اولیه دارد که فراهم کردن آنها در کشور ما به دلیل تحریم اقتصادی و مشکلات سیاسی چندان امکان پذیر نمیباشد. بنابراین تاجران و بازرگانان داخلی به واردات دستگاه اسپکتروفتومتر از کشورهای امارات، چین، اتریش، آلمان، ژاپن، انگلستان و سوئیس روی آوردهاند.
برای ترخیص دستگاه اسپکتروفتومتر از گمرک، دریافت و ارائه مجوزات زیر الزامی میباشد:
کد تعرفه گمرکی برای ترخیص دستگاه اسپکتروفتومتر برابر 90273010 است که دارای حقوق ورودی 4% و اولویت کالایی 23 میباشد و کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی (گروه D8) دارنده تعرفه ترجیحی آن هستند.
شما تاجران و بازرگانان علاقمند به واردات، ترخیص کالا و ترخیص دستگاه اسپکتروفتومتر از گمرک، میتوانید با شمارهگیری تلفنهای زیر، از مشاوره رایگان و خدمات ترخیص کاران باتجربه و ماهر شرکت سلطان تجارت بازرگان در این زمینه بهرهمند شوید.
تلفن های تماس: 09121995406 – 02122855902 – 02128111034