متهها به صورت کلی برای ایجاد سوراخ بر روی سطوح مختلف استفاده میشوند. متهها انواع گوناگونی دارند که در هر موقعیتی با توجه به جنس سطحی که میخواهیم روی آن سوراخ ایجاد کنیم و همچنین اندازه و قطر سوراخ، کاربرد دارند. از متهها به تنهایی نمیتوان استفاده کرد و حتما باید روی دستگاههایی مانند انواع دریلهای برقی، دستگاههای تراش کاری، فرزهای مینیاتوری و غیره نصب گردند. مته آهن از نوع مارپيچ بوده و با نوک تيز زاويه دار جهت سهولت در سوراخ كاری روی سطوح آهنی و فلزی مورد استفاده قرار میگیرد. در این مقاله به بررسی انواع مختلف مته آهن و کاربردهای آن و همچنین اطلاعات لازم جهت ترخیص مته آهن از گمرک پرداختهایم.
فهرست مطالب
Toggleدر این بخش از مقاله قصد داریم به انواع مته آهن را براساس اندازه، جنس و شکل ظاهری همراه کاربردهای هر کدام اشاره کنیم؛ پس با ما همراه باشید:
مته آهن کوتاه: استفاده از متههای کوتاه از آن جهت مورد استقبال قرار گرفته که احتمال شکستن آن در حین کار کم است و از آن جهت سراخکاریهای نازک و ظریف استفاده میشود.
مته آهن بلند: احتمال شکستن متههای بلند در حین کار بالاست و جهت سراخکاریهای عمیق در قطعات آهنی سخت کاربرد دارد.
مته معمولی: از متههای آهنی معمولی جهت ایجاد سوراخ در آهنهای ضعیف استفاده میشود.
مته HSS : این نوع مته ها برای سوراخ نمودن آهنهای سخت، فولاد و استیلهای نرم به کار می روند در انواع E , G و غیره موجود هستند.
مته کبالت: جهت سراخ نمودن استیلهای سخت و بعضی از فلزهای سخت استفاده میشود.
مته تمام الماس: از مته تمام الماس تنها برای سوراخ کردن فلزات خیلی سخت بهره میبرند و به خاطر خطرناک بودن این نوع مته، حتما باید در دور پایین و با آب و صابون زیاد مورد استفاده قرار گیرد.
مته دیوار و بتن: در نوک این نوع مته سری الماس قرار گرفته و جهت سوراخکاری دیوار و بتن کاربرد دارد.
متهها از نظر شکل انتهایی آنها (قسمتی که داخل دستگاه دریل قرار میگیرد)، به دو دسته تقسیم میشوند:
مته ته گرد: متهها تا قطر 13 میلی متر دارای انتهای گرد مانند هستند.
مته ته کونیک: نوع ديگر از ته مته آهنی، ته كونيک میباشد كه عموما از سايز 13 ميلي متر به بالا دارای نقطه اتصال با دستگاه دریل بصورت كونيک است که از آن در ساختار دستگاههای دریل ستونی، دستگاههای تراش و غیره استفاده میشود.
مته آهن از انواع تجهیزات ساختمانی است که در کشور ما طراحی و تولید نمیشود؛ بنابراین انواع مته آهن از کالاهای وارداتی محسوب میشوند. عمده نیاز صنایع داخلی برای مته آهن از طریق واردات از کشورهای چین، ژاپن، آلمان، امارات، کرهجنوبی و… صورت میگیرد.
جهت ترخیص مته آهن از گمرک، دریافت مجوزات زیر الزامی است:
مجوز فنی از کمیسیون ماده 1 سازمان توسعه تجارت برای کالاهای مستعمل
مجوز ارزی از دفتر صنایع ماشین آلات و تجهیزات تولید-تخصیص ارز
نیاز به شناسه کالا
کد تعرفه گمرکی جهت ترخیص مته آهن به قطر 5/1 میلیمتر و کمتر برابر 82075010 با حقوق ورودی 4% و اولویت کالایی 24 است.
کد تعرفه گمرکی جهت ترخیص مته آهن در سایر اندازهها برابر 82075090 با حقوق ورودی 5% و اولویت کالایی 24 است.
واحد اندازهگیری مته آهن برابر کیلوگرم بوده و شرح تعرفه این کدها به صورت زیر است:
ابزارهای فلزی برای سوراخ کردن، غیر از آنهایی که برای سوراخ کردن سنگ به کار میروند.
اگر قصد ترخیص مته آهن از گمرک را دارید، باید بدانید که قبل از هرگونه اقدامی لازم است مجوزات و مدارک مورد نیاز اداره گمرک را جهت ترخیص کالای مربوطه دریافت نمایید. علاوه بر آن برای اینکه فرآیند ترخیص کالای شما از گمرک بهینه و سودآور باشد، باید از فرآیند ترخیص کالا آگاهی کامل داشته و بر دستورالعملهای اداره گمرک مسلط باشید. پیشنهاد ما به شما تاجران گرامی این است که کار را به کاردان سپرده و از مشورت و همیاری ترخیصکار رسمی اداره گمرک بهرهمند شوید. شرکت سلطان تجارت بازرگان با بهکارگیری نیروهای ترخیص کار باتجربه و کاربلد آماده همکاری با شما درخصوص رسیدن به اهداف تجاریتان میباشد.
تلفن های تماس: 09121995406 – 02122855902 – 02128111034