به طورکلی جرثقیل، نوعی سازه پرمصرف در صنایع گوناگون است که وظیفه جابجایی اجسام سنگین در واحدهای تولید یا خدماتی را برعهده دارد. جرثقیل سقفی نوعی از جرثقیلهای پرکابرد است و متشکل از یک واگن برقی میباشد که بر ریل اصلی متکی است و قادر به حرکت افقی روی آن است. حرکت عمودی این نوع جرثقیل جهت بالا و پایین بردن بار، توسط بالابر آن پشتیبانی میشود. از مزیتهای این نوع جرثقیل میتوان به قابل تنظیم بودن، عدم به کارگیری نیروی انسانی و کاهش خطر، هزینههای پایین جهت تعمیر و نگهداری و قابلیت موقعیتیابی دقیق اشاره کرد. واردات و ترخیص انواع جرثقیلهای سقفی از گمرک، بسیار حساس و پیچیده بوده و نیاز به آگاهی دقیق از ضوابط و قوانین و اخذ مدارک لازمه اداره گمرک در این خصوص میباشد که در ادامه مقاله به شرح جزئیات ترخیص کالا پرداختهایم.
فهرست مطالب
Toggleجرثقیل سقفی نوعی از جرثقیل است که به سقف متصل شده و امکان حرکت دادن افقی و عمودی اجسام و کالاهای سنگین تا وزن چند صد تن را ایجاد میکند. این سازه از یک یا دو میله اصلی تشکیل شده که بر روی دو ریل قرار گرفته و ریلها توسط ستونهایی پشتیبانی میشوند. از این نوع جرثقیل بیشتر در محیطهایی مانند انبارها، گاراژها، کارگاهها، کارخانهها و سولهها جهت جابهجایی و حمل بار استفاده میشود. نیاز به این جرثقیل در تمام صنایع بهخصوص صنایع خودرو، تجهیزات سنگین، ساخت فلز، ساخت بتن، نیروگاه ها، کشتی سازی، هواپیمایی و حمل و نقل وجود دارد.
جرثقیلهای سقفی انواع مختلفی دارند. این جرثقیلها با توجه به نوع نیروی بالا برنده به سه نوع دستی، برقی و پنوماتیکی تقسیم میشوند. همچنین از نظر نوع کارکرد، جرثقیلهای سقفی در دو نوع تک کاره (بدون گیربکس) و چند کاره (دارای گیربکس) وجور دارند.
یکی دیگر از مبناهای دستهبندی انواع جرثقیلهای سقفی، نوع ساختار آن است که شامل موارد زیر میباشند:
جرثقیل سقفی تک پل از یک پل برای جابهجایی اجسام و تحمل وزن آنها استفاده میکند؛ ولی جرثقیل سقفی دوپل از دو پل جهت انجام این امور بهره میبرد. میتوان نتیجه گرفت قدرت تحمل وزن در جرثقیلهای سقفی دوپل بسیار بالاتر است و از آنها عموما در کارخانجات بزرگ و جهت حمل کالاهای بسیار سنگین استفاده میشود.
ایران از نظر ساخت و ساز در حال گسترش و پیشرفت است و یکی از لازمههای هر ساخت و سازی استفاده از جرثقیلهای ایمن و باکیفیت است. در حال حاضر جرثقیلهای موجود در کشور ما وارداتی هستند که عمدتا از سه کشور چین، ترکیه و آلمان خریداری میشوند و واردات انواع جرثقیلها یکی از تجارتهای پرسود در کشورمان به حساب میآید. از همین رو، سالانه سهم زیادی از واردات به واردات جرثقیلها جهت تامین صنایع داخلی اختصاص مییابد.
درخصوص واردات و ترخیص انواع جرثقیل از گمرک ایران، قوانینی وجود دارد که در ادامه به شرح مهمترین آنها میپردازیم:
جهت ترخیص جرثقیل سقفی ریلی از گمرک، اخذ مجوزهای زیر الزامی است:
کد تعرفه گمرکی جهت ترخیص جرثقیلهای سقفی ریلی روی تکیه گاه ثابت، به طور ویژه طراحی یا آماده شده برای سوخت گذاری و سوخت برداری راکتورهای هسته ای، 84261110 میباشد که دارای حقوق ورودی 5% و اولویت کالایی 25 است.
همانطورکه در ابتدای مقاله اشاره شد، ترخیص انواع جرثقیل از گمرک نیازمند تجربه و مهارت لازم است که فقط ترخیص کار و حقالعمل کار رسمی اداره گمرک از عهده آن برمیآید. ما در شرکت سلطان تجارت بازرگان جمعی از کارشناسان ترخیص کار زبده و باتجربه را جهت پاسخگویی به امور تجاری شما گردآوری کردهایم. جهت مشاوره رایگان و همکاری با شرکت سلطان تجارت بازرگان در خصوص صفر تا صد مراحل ترخیص جرثقیل سقفی از گمرک میتوانید با شمارههای زیر تماس حاصل نمایید.
تلفن های تماس: 09121995406 – 02122855902 – 02128111034