روان کنندههای سیلیکونی را به جهت خاصیت چسبندگی و آب گریزی آنها، روغن سیلیکون مینامند. این مایع از دسته روغنهای مصنوعی و غیرمعدنی با زنجیره مولکولی تکرارشونده از اتمهای سیلیکون و اکسیژن است. منحصربهفردترین ویژگی این پلیمر، خاصیت ضدچسبندگی و روانکنندگی آن است که سبب کاربرد گسترده آن در صنایع جهت فرآیندهای مختلف شده است. از جمله کاربردهای روغن سیلیکون میتوان به تهیه اسپریهای روان کننده، تولید محلولهای ضد زنگ، نجاری، وسایل آرایشی بهداشتی، صنعت هوا فضا و بسیاری دیگر از صنایع مهم اشاره کرد که در ادامه مقاله شرح دادهایم. در کشور ایران هرساله حجم زیادی از این روان کنندههای سیلیکونی توسط تاجران جهت تامین تقاضای داخلی صنایع گوناگون از کشورهای تولیدکننده وارد میشود. فرآیند ترخیص روغن سیلیکون از گمرک نیازمند اخذ مجوز مصرف انسانی یا دامی و کشاورزی از اداره گمرک است که تمام مراحل آن باید مطابق قوانین و مقررات اداره گمرک صورت گیرد که نیازمند مهارت و تجربه ترخیص کار است. در ادامه مقاله به شرح خواص و کاربردهای روان کننده سیلیکونی و همچنین اطلاعات لازم جهت ترخیص آن از گمرک پرداختهایم.
فهرست مطالب
Toggleروغن سیلیکون به عنوان روان کننده با داشتن ویژگیها و خواص خاص در طیف وسیعی از صنایع مورد استفاده قرار میگیرد. که در ادامه به شرح این خواص میپردازیم:
روغن سیلیکون دارای غلظتهای (ویسکوزیته) متفاوتی است که با در نظر گرفتن ساختار زنجیره پلیمری از بازه 40 تا 1000 متغیر میباشد و ویسکوزیته روغن سیلیکون با افزایش غلظت هوا به طور یکنواخت کاهش می یابد. این روغن براساس وزن مولکولی، طول زنجیره خطی، ساختار شیمیایی گروههای جانبی و انتهای زنجیره به انواع مختلفی دستهبندی میشوند که خواص فیزیکی و شیمیایی منحصربهفرد داشته و به طور گسترده در صنایع کاربرد دارند که در زیر به برخی از آنها اشاره میکنیم:
صنایع غذایی : در فرآوری و بسته بندی و تولید روکش درغذا؛ اضافه شدن به روغن سرخ کردنی، مربا و آب میوه برای جلوگیری از ایجاد کف نامطلوب؛ در فرآیند تخمیر و ساخت دلسترها.
صنعت پزشکی: محافظت از ابزارهای جراحی به علت خاصیت غیرچسبندگی و آب گریزی؛ جایگزین مایع زجاجی چشم ئر عملهای جراحی چشم به علت خلوص بالا؛ روغنکاری تجهیزات پزشکی.
صنعت داروسازی: تولید داروهای ضد نفخ؛ تولید کرمها و پمادهای گوناگون؛ در قطرههای اشک مصنوعی.
صنایع لاستیک سازی و پلاستیک سازی: تولید لاستیک، پلاستیک، پلیش و واکس به علت خاصیت براقکنندگی.
صنعت نساجی: جهت لطافت الیاف.
صنعت ماشینسازی و تردمیل: به عنوان روان کننده یا روغن مایع حرارتی یا مایع هیدرولیک جهت جلوگیری از فرسایش تسمه.
صنعت آزمایشگاهی: برای گرمایش حمام ها و در خشک کن های یخچال در آزمایشگاه ها.
روانکنندههای سیلیکونی در ایران جزو محصولات وارداتی به حساب میآیند که مطابق آمار از سال 1385 تاکنون عمدتا از کشورهای ترکیه، آلمان، ایتالیا، امارات، چین و کره جنوبی به کشور وارد شده و نیاز صنایع مختلف از این طریق تامین میشود.
جهت ترخیص روان کننده سیلیکونی از گمرک اخذ مجوزهای زیر الزامی است:
کد تعرفه ترخیص روان کننده سیلیکونی از گمرک 34039910 میباشد که دارای حقوق ورودی 4% و اولویت کالایی 22 است و به صورت کیلویی محاسبه میشود.
ترخیص کار یا حقالعمل کار گمرکی فردی است که به نمایندگی از مالک کالا اقدام به طی مراحل قانونی جهت خروج کالا و ترخیص کالا از گمرک می نماید. به دلیل وجود قوانین و مقررات گسترده و پیچیده بازرگانی این امر نیازمند تجربه و تخصص بالایی می باشد؛ زیرا کوچکترین خطا سبب بروز مشکل و خسارت از جمله تاخیر در صدور مجوز خروج و هزینههای مازاد برای تاجران میشود. شرکت سلطان تجارت بازرگان با بیش از دودهه تجربه در خدمت رسانی به تاجران عزیز آماده است تا امور بازرگانی را در حداقل زمان و با صرف کمترین هزینه به انجام برساند. در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر و یا همکاری با ترخیص کار شرکت سلطان تجارت بازرگان در زمینه ترخیص روان کننده سیلیکونی از گمرک میتوانید با شمارهای زیر تماس حاصل نمایید.
تلفن های تماس: 09121995406 – 02122855902 – 02128111034