اسید سولفوریک یکی از متداولترین مواد اسیدی در بازارهای جهانی است که به عنوان پرکاربردترین اسید معدنی، تمام حوزههای صنعت را تحت پوشش قرار داده است. عرضه اسید سولفوریک در داخل ایران بیشتر از تقاضا بوده و در صورت وجود زیرساختهای مناسب میتواند به عنوان کالای صادراتی به کشورهای دیگر، در افزایش نرخ صادرات ایران مفید باشد. ترخیص مواد شیمیایی از جمله اسید سولفوریک از گمرک نیازمند آگاهی از مجوزات لازمه اداره گمرک، کد تعرفه و سایر مراحل آن و همچنین مهارت و تجربه کافی در این زمینه میباشد که در ادامه مقاله به شرح توضیحات تکمیلی در این خصوص میپرازیم.
فهرست مطالب
Toggleاسید سولفوریک یا جوهر گوگرد نوعی اسید معدنی بسیار مهم است که میزان مصرف آن به ازای هر فرد، یکی از شاخصهای تعیین پیشرفت فنی کشورهاست. حالت اسید سولفوریک به شکل مایع میباشد و فاقد رنگ و بو است. عناصر تشکیل دهنده این اسید، گوگرد، اکسیژن و هیدروژن هستند که با گرانروی بالا به سرعت در اب حل شده و واکنش بسیار گرمازایی ایجاد میکند.
اسید سولفوریک، یک اسید معدنی بسیار قوی با خاصیت خورندگی فوقالعاده بالا است. هرچه غلظت این اسید بیشتر باشد، خاصیت خورندگی بالاتری دارد. نقطه جوش اسید سولفوریک در حدود ۳۴۰ درجه سانتیگراد گزارش شده است. تمام غلظتهای این اسید معدنی در آب محلول هستند؛ از این اسید در موارد کاربردی در صنایع مختلف مورد استفاده قرار میگیرد و در جهان بهعنوان سلطان مواد شیمیایی معروف است.
نخستین بار زکریای رازی با تقطیر کانیهای سولفات آهن و مس، این اسید را کشف کرد. امروزه روشهای تولید سولفوریک اسید در جهان عبارتند از: 1- فرایند تماسی یا مجاورت؛ 2- فرایند اسید سولفوریک مرطوب؛ 3- فرآیند محفظه سربی.
اسید سولفوریک یک ماده شیمیایی اولیه بسیار مهم است و در واقع، تولید اسید سولفوریک یک کشور، شاخص خوبی برای قدرت صنعتی آن است. بزرگترین تولیدکنندگان اسید سولفوریک در جهان در مناطق جغرافیایی زیر توزیع شدهاند:
سهم صنایع مختلف از اسید سولفوریک تولید شده در جهان عبارت است از:
سهم بزرگی از خرید و فروش مواد شیمیایی صنعتی در بازار جهانی به خرید و فروش اسید سولفوریک اختصاص دارد. در میان کشورهای تولید کننده اسید سولفوریک در جهان بیشترین حجم صادرات متعلق به کشورهای کره جنوبی، کانادا، چین، ژاپن و… میباشد.
کشورهای اندونزی، هندوستان، فیلیپین، چین، ترکیه و… بزرگترین واردکنندگان سولفوریک اسید در سطح جهانی به شمار میروند.
در ایران نیز معاونت توسعه روابط اقتصادی و بازرگانی خارجی طی بخشنامهای به گمرک ایران-دفتر امور صادرات اعلام کرد که بخشی محصولات شیمیایی از جمله اسیدسولفوریک تولیدی توسط سازمانهای صنعتی زیر مجموعه این وزارت، مازاد بر نیاز سالانه صنایع بوده و می تواند به خارج از کشور صادر گردد و خواستار شد تا صدور اقلام شیمیایی تولیدی صنایع زیر مجموعه وزارت دفاع بدون محدودیت مقداری و زمانی توسط وزارت امانپذیر و نیاز به مجوزهای موردی نداشته باشد.
اخذ مجوزات زیر جهت ترخیص اسید سولفوریک از گمرک الزامی است:
کد تعرفه گمرکی جهت ترخیص اسید سولفوریک (جوهر گوگرد) 28070000 میباشد که دارای حقوق ورودی 4% است و براساس واحد Kg محاسبه میشود.
همانطور که اشاره شد، ترخیص مواد شیمیایی از جمله اسید سولفوریک از گمرک فرآیندی تخصصی بوده و انجام خطا در هر یک از مراحل آن موجب بروز مشکلاتی از جمله تاخیر در خروج آن از گمرک خواهد شد. شرکت سلطان تجارت بازرگان با بهرمندی از ترخیص کاران متخصص آماده ارائه خدماتی از قبیل ( ثبت سفارش، خرید کالا، تنظیم اظهارنامه، اخذ مجوزهای قانونی، حمل و نقل کالا، ترخیص کالا از کلیه گمرک ها و … ) به شما عزیزان بوده تا امور بازرگانی خود را با صرف کمترین هزینه و بیشترین بازدهی تجربه کنید. در صورت تمایل به مشاوره رایگان و همکاری با شرکت سلطان تجارت در زمینه ترخیص مواد شیمیایی از جمله سولفوریک اسید از گمرک میتوانید با شمارههای زیر تماس حاصل نمایید.
تلفن های تماس: 09121995406 – 02122855902 – 02128111034