با رشد فرهنگ و اهمیت مد و پوشاک در جوامع، صنایع نساجی در کشورهای مختلف توسعه یافتند. پارچه های بیشماری توسط کشورهای مختلف از الیاف های متنوع طبیعی و مصنوعی تولید شده اند. یکی از مهمترین پارچه ها که امروزه در ایران نیز جزو پارچه های معروف و باکیفیت تولیدی است، پارچه فاستونی نام دارد. ترخیص کار صادرات پارچه فاستونی از ایران به کشورهای عراق، پاکستان، افغانستان، عمان و آذربایجان انجام می دهد. ترخیص این نوع پارچه از گمرک نیازمندی آگاهی از قوانین و مقررات و اخذ مجوزهای لازم از سازمان های مربوطه است. در ادامه مقاله به شرح ترخیص کالا انواع پارچه های فاستونی و کد تعرفه مربوط به آنها پرداخته ایم.
فهرست مطالب
Toggleپارچه فاستونی یکی از پارچه های رسمی صنعت نساجی است و کاربردهای فراوان دارد. این پارچه از قدیمی ترین پارچه ها در جهان است که اولین بار در روستای کوچکی به اسم ورستد در کشور انگلستان تولید شد که این روستا در قرن 12 مرکز پارچه بافی پشمی این کشور بود. الیاف اصلی به کار رفته در پارچه های فاستونی، پشم است. مقاومت بالا، متراکم بودن الیاف، عدم عبور نور ماورا بنفش و عدم اشتعال پذیری از ویژگیها و مزایای استفاده از پشم در این نوع از پارچه است. درست است که از الیاف پشمی در ساخت پارچه فاستونی استفاده می شود؛ ولی ماهیت پارچه فاستونی با پارچه پشمی متفاوت است. پارچه فاستونی محکمتر، ظریفتر و نرمتر از پارچه پشمی است.
نوع پارچه فاستونی با توجه به نوع الیاف به کار رفته در آن، به سه دسته تقسیم می شود:
پارچه فاستونی کش به دلیل کیفیت بسیار خوبی که دارد جزو محبوب ترین و پرفروشترین پارچه های فاستونی مخصوصا در میان جوانان است. پارچه فاستونی کشی تنوع بالایی در طرح و رنگ دارد و توانسته همه سلیقه ها را به خود جلب کند.
پارچه های فاستونی کش به دو نوع ساده و طرحدار تقسیم می شوند که نوع ساده آن کاملا براق بوده و انواع مختلف پارچه های فاستون کشی عبارتند از: جودون، جناغی، کجراه و بیسکویتی.
پارچه های فاستونی کش به دلیل استفاده از لاکرا مقداری خاصیت کشسانی دارند و به همین دلیل سبب زیبایی و آراستگی لباس های رسمی می شوند. همچنین این نوع پارچه از ثبات رنگی بسیار خوبی برخوردار بوده و هیچ گونه آبرفتی ندارد و به دلیل استفاده از الیاف پشم در آن از دوام و پایداری بسیار بالایی برخوردار است.
به طور کلی می توان گفت مزایای زیاد پارچه های فاستونی در مقابل معایب اندک آن، این پارچه را به یکی از پرکاربردترین پارچه ها در صنعت نساجی مبدل کرده است. در ادامه به تعدادی از نقاط مثبت و منفی استفاده از این پارچه ها اشاره می کنیم:
مزایای پارچه فاستونی
معایب پارچه فاستونی
کد تعرفه گمرکی پارچههای تار و پودباف از پشم حلاجی شده یا ازموی نرم (کرک) حلاجی شده حیوان ذیل ردیف 5111 قرار می گیرند.
کد تعرفه گمرکی پارچههای تار و پود باف از پشم شانهزده یا از موی نرم (کرک) شانهزده حیوان ذیل ردیف 5112 قرار می گیرند.
کد تعرفه گمرکی پارچههای تار و پودباف از الیاف سنتتیک غیر یکسره، که دارای حداقل 85 درصد وزنی الیاف سنتتیک غیر یکسره باشند ذیل ردیف 5512 قرار می گیرند.
کد تعرفه گمرکی پارچههای تاروپودباف از الیاف سنتتیک غیریکسره، که کمتر از 85 درصد وزن آنها از این الیاف باشد، عمدتاً یا منحصراً با پنبه مخلوط شده، که وزن هر متر مربع آنها از 170 گرم بیشتر نباشد ذیل ردیف 5513 قرار می گیرند.
کد تعرفه گمرکی پارچههای تار و پود باف از نخ رشتههای سنتتیک، همچنین پارچههای تار و پود باف که از مواد شماره 04 54 به دست میآیند ذیل ردیف 5407 قرار می گیرند.
کد تعرفه گمرکی پارچههای تار و پود باف از نخ رشتههای مصنوعی، همچنین پارچههای تار و پود باف که از مواد شماره 05 54 به دست میآیند ذیل ردیف 5408 قرار می گیرند.