ترخیص گیاه میخک از گمرک، جزو فعالیتهای تجاری رایج در ایران است که از اهمیت بالایی برای تاجران و بازرگانان برخوردار میباشد. به همین دلیل ما در این مقاله قصد داریم به شرح این پروسه تجاری بپردازیم که در دایره خدمات ترخیص کالای شرکت سلطان تجارت بازرگان جای میگیرد. میخک نام یک گیاه داروئی است که استفاده از غنچه خشک شده آن، قدمتی 2000 ساله دارد. گل این گیاه محصولی معطر و سرشار از فیبر، ویتامینها، انواع مواد معدنی کلسیم، اسید هیدروکلریک، آهن، فسفر، سدیم، پتاسیم، و … میباشد. طبع این محصول گرم و خشک بوده و در غذاهای هندی و دیگر کشورهای آسیایی، مانند اندونزی، آفریقای شرقی و پاکستان بسیار مورد استفاده قرار میگیرد. امروزه میخک را به عنوان یک محصول تجاری ارزشمند در جهان میشناسند که کشورهای خاصی به صادرات و واردات در این زمینه مشغول هستند. از محصول این درخت، به شکل پودر و تحت عنوان ادویه در آشپزی و همچنین درست کردن دمنوش مخصوص (ترکیبی از ادویه جات، شیر و چای سیاه) استفاده میشود که خواص بینظیری برای بدن انسان به همراه دارد. در ادامه شما را با خواص شگفت انگیز میخک و همچنین نحوه تجارت و ترخیص گیاه میخک از گمرک آشنا خواهیم کرد.
فهرست مطالب
Toggleگیاه میخک بومی مولاکاس اندونزیا در جنوب شرقی آسیا بوده و بصورت یک درخت همیشه سبز در بیشتر کشورهای گرمسیری پروش داده میشود. تجارت جهانی در زمینه گیاه میخک چندان بزرگ و چشمگیر نبوده و چندین سال است در اوضاع ثابتی قرار دارد. بزرگترین واردکنندگان میخک در جهان شامل کشورهای آلمان و هلند میشود. همچنین کشورهای ماداگاسکار، سریلانکا، اندونزی، کومور، برزیل و هند نیز جزو بزرگترین تولید و صادرکنندگان گیاه میخک در جهان به شمار میروند.
کشور ما در زمینه پرورش انواع گیاهان داروئی موفق بوده است؛ اما با این حال بخشی از نیاز داخلی به این محصولات نیز از طریق واردات آنها از کشورهای خارجی تامین میگردد. واردات میخک در ایران عمدتا از مبداء کشورهای امارات متحده عربی، افغانستان، هندوستان و پاکستان رواج دارد.
گیاه میخک را قبل از عرضه به بازار جهانی، خشک کرده و درون بسته بندیهای مناسب قرار میدهند. میخک درجه یک باید غنی از روغن، سالم، شکسته نشده و بدون وجود تکههای ساقه باشد و همچنین نباید هیچ گونه ناخالصی چوب و میخکهای شکننده درون آن دیده شود. رنگهای بین قهوهای متمایل به قرمز و قهوهای نشان میدهند که محصول کیفیت خوبی دارد. سر میخک نیز باید به رنگ قهوهای روشن بوده و بسته باشد. محل ذخیره سازی باید از هجوم حشرات و آلودگی قارچی در امان بوده و از بوهای نامطلوبی که کیفیت میخک را کاهش میدهند دور باشد.
ماده 16 – از تاریخ تصویب این قانون ترخیص مواد غذایی یا بهداشتی یا آرایشی از گمرک به هر شکل و کیفیت به منظور بازرگانی یا تبلیغاتی بارعایت مقررات عمومی علاوه بر دارا بودن گواهی بهداشتی و قابلیت مصرف از کشور مبداء مستلزم تحصیل پروانه ورود از وزارت بهداری است و واردکننده نیز مکلف است برای تحصیلی پروانه مزبور فرمول مواد و همچنین موادی که برای نگاهداری به آنها اضافه شده به وزارت بهداری تسلیم نماید.
ماده 11 – وارد کردن بذر – پیاز – قلمه – پیوند – ریشه – میوه – نهال و تخم نباتات و به طور کلی هر گونه نبات و قسمتهای نباتی به کشورمستلزم تحصیل پروانه قبلی از وزارت کشاورزی است به اشخاصی که بدون پروانه اجناس مزبور را وارد کنند اخطار میشود که حداکثر در ظرف مدت یک ماه به خارج از کشور برگردانند والا با حضور نماینده سازمان حفظ نباتات در گمرک معدوم خواهد شد.
ماده 18 – فرآورده های نباتی كه از ايران به كشورهای خارج صادر میشود بوسيله كارشناسان قرنطينه معاينه و در صورت سلامت كالا گواهی بهداشت نباتی صادر میشود.
ترخیص کاری که قصد ترخیص گیاه میخک از گمرک را دارد، موظف به اخذ مجوزهای زیر از سازمانهای مربوطه میباشد:
بطورکلی تعرفه گمرکی مربوط به میخک (میوه کامل، بوتهها و ساقههای آن) ذیل ردیف 0907 قرار گرفته و تعرفه ورودی آن برحسب واحد کیلوگرم محاسبه میشود.
ترخیص میخک از گمرک، جزو فرآیندهای تجاری تخصصی و پیچیده است که تاجران و بازرگانان برای انجام آن حتما نیاز به مهارت و تجربه بالای ترخیص کار رسمی اداره گمرک دارند. شرکت سلطان تجارت بازرگان با سابقه طولانی و بهرهگیری از راهنماییهای متخصصان ترخیص کار دانا و ماهر خود، آماده ارائه خدمات تجاری از جمله ترخیص کالا از گمرکات سراسر کشور میباشد. در صورتیکه قصد ترخیص میخک از گمرک را دارید، میتوانید برای بهرهمندی از مشاوره رایگان و یا همکاری با ترخیص کار گمرک شرکت سلطان تجارت بازرگان، با شمارههای زیر تماس بگیرید.
تلفن های تماس: 09121995406 – 02122855902 – 02128111034