فهرست مطالب
Toggleیکی دیگر از خدمات ترخیص کالا شرکت سلطان تجارت بازرگان، ترخیص موم زنبور عسل از گمرک است و ما در مقاله امروز قصد داریم به شرح این فرآیند بپردازیم. موم زنبور عسل از ویژگیهای مثبت و کاربردهای زیادی برخوردار است و همین امر سبب شده تا هدف صادرات و واردات میان کشورهای مختلف جهان واقع شود. حال میخواهیم ببینیم که موم عسل چگونه ساخته میشود؟ زنبورهای کارگر در سنین جوانی از 4جفت غده فعال در ناحیه زیر شکم خود برخوردار هستند که موم از طریق ترشحات این غدد تولید میگردد. این غدد پس از افزایش سن زنبور عسل و همچنین بالا رفتن میزان عسلسازی آنها، دچار آنتروفی شده که زنبور را از ادامه مومسازی بازمیدارد. به همین دلیل است که وظیفه عسلسازی در جامعه زنبورها، همیشه برعهده زنبورهای عسل جوان است. زنبورها از موم، به جهت ساخت کندوی خود بهره میبرند. موم اولیه که ساخت آن درون کندوی زنبور عسل صورت میگیرد، پس از قرار گرفتن در هوای آزاد کدر شده و استحکام آن بالا میرود تا در نهایت به موم زنبور عسل کامل و با غلظت بالا تبدیل شود. از ویژگیهای موم زنبور عسل، میتوان به رنگ طلایی روشن، عدم برخورداری از تاریخ انقضاء، ضدآب بودن، خلوص و کیفیت بالا، ضدعفونی کننده و قابلیت اشتعال اشاره کرد. از موم زنبور عسل در صنایع مختلف استفاده میشود. برای مثاله این محصول را به دلیل خاصیت براق کنندگی، به عنوان افزودنی غذایی در صنایع غذایی به کار میبرند. در صنعت داروسازی نیز از این ماده در ساخت پوشش کپسولهای ژلاتینی و نرم قرصها استفاده میشود. از دیگر کاربردهای موم زنبور عسل میتوان به اضافه کردن آن در ترکیبات آدامس در صنعت آدامس سازی و همچنین در محصولات آرایشی و مراقبت از پوست اشاره کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه تجارت و ترخیص موم زنبور عسل از گمرک، تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
موم زنبور عسل یکی از محصولات تجاری پرمصرف در سراسر جهان است که در کشور ما نیز مورد مبادلات تجاری بینالمللی قرار میگیرد. در برخی از شهرهای کشورمان، موم زنبور عسل بسیار باکیفیت و لذیذ تولید میشود و مقدار این تولیدات علاوه بر تامین نیاز داخلی، از ظرفیت صادراتی مناسبی برخوردار است. به همین دلیل هر ساله بخشی از تولیدات کشورمان در زمینه موم زنبور عسل به کشورهای متقاضی صادر شده و ارز مناسبی بدین ترتیب به چرخه اقتصاد ایران تزریق میشود.
صادرات موم زنبور عسل از ایران، تجارتی پرسود قلمداد شده و عمدتا به مقصد کشورهای ترکیه، آذربایجان، عراق و سایر کشورهای حوزه ی خلیج فارس رواج دارد.
فعالان تجاری که میخواهند در زمینه تجارت موم زنبور عسل فعالیت کنند، باید در چهارچوب قوانین و مقررات تعیین شده از اداره گمرک در این زمینه عمل کنند:
ورود و ترخیص موکول به رعایت مفاد ماده 16 قانون مواد خوراکی و آشامیدنی و … مصوب سال 1346 به شرح زیر است:
ماده 16 – از تاریخ تصویب این قانون ترخیص مواد غذایی یا بهداشتی یا آرایشی از گمرک به هر شکل و کیفیت به منظور بازرگانی یا تبلیغاتی بارعایت مقررات عمومی علاوه بر دارا بودن گواهی بهداشتی و قابلیت مصرف از کشور مبداء مستلزم تحصیل پروانه ورود از وزارت بهداری است و واردکننده نیز مکلف است برای تحصیلی پروانه مزبور فرمول مواد و همچنین موادی که برای نگاهداری به آنها اضافه شده به وزارت بهداری تسلیم نماید.
ترخیص کار رسمی اداره گمرک که به نمایندگی از تاجران و بازرگانان، قصد ترخیص موم زنبور عسل از گمرک را دارد، باید جهت دریافت و جمعآوری مجوزهای زیر از سازمانهای مربوطه اقدام نماید:
شماره تعرفه 8 رقمی که برای ترخیص موم زنبور عسل از گمرک اختصاص یافته است برابر 15219010 میباشد که از حقوق ورودی 4% و اولویت کالایی 22 برخوردار بوده و تعرفه ورودی آن در گمرک برحسب واحد کیلوگرم اندازهگیری میگردد.
شما تاجران گرامی میتوانید جهت دریافت مشاوره رایگان و یا همکاری با کارشناسان ترخیص کار گمرک زبده و ماهر شرکت سلطان تجارت بازرگان درخصوص ترخیص موم زنبور عسل از گمرک و یا ترخیص کالاهای دیگر با شمارههای زیر تماس بگیرید.
تلفن های تماس: 09121995406 – 02122855902 – 02128111034