فهرست مطالب
Toggleماهیها جزو مهمترین آبزیان بهشمار میروند که علاوه بر جنبه خوراکی، جنبه تزئینی نیز داشته و مورد استفاده مردم در سراسر جهان قرار میگیرند. تجارت ماهیهای زینتی که نمونههای زیبا و خارقالعادهای را در بر میگیرند؛ در کشور ما رواج داشته و فعالان تجاری زیادی در این حوزه مشغول میباشند. به همین دلیل قصد داریم در ادامه مقاله به موضوع ترخیص ماهیهای زینتی از گمرک بپردازیم که در حوزه خدمات ترخیص کالای شرکت سلطان تجارت بازرگان جای میگیرد. برخی از گونههای ماهیها ظاهری چشم نواز و آرامش بخش داشته و همین موضوع سبب شده تا انسان دست به تولید آکواریومهای خانگی برای نگه داری این موجودات بزند. قرار دادن ماهیهای زینتی در سفره شب عید، یکی از دیرینهترین رسوم رایج در کشور ماست و هرساله مورد استقبال ویژه قرار میگیرد. تجارت و ترخیص ماهیهای آکواریومی و زینتی از گمرک ایران، مشمول یک سری قوانین و مقررات خاص است که در ادامه مقاله به شرح این نکات خواهیم پرداخت.
فعالیت در زمینه پرورش و صادرات ماهیهای زینتی در ایران، یکی از فعالیتهای مهم تجاری در کشور ما محسوب میشود که ارزش افزوده بالا در عین سرمایه گذاری پایین و اشتغال زایی مطلوب دارد. در سالهای اخیر، مقدار صادرات این محصولات از نظر حجمی کاهش یافته ولی از نظر ارزش مادی پیشرفت داشته است و همین مسئله نشاندهنده روی آوردن تولیدکنندگان و صادرکنندگان (از محل تولید یا واردات) به گونههای پرارزش تر است.
صادرات ماهیهای زینتی در ایران عمدتا به مقصد کشورهای همسایه از جمله عراق و افغانستان صورت گرفته و ارز مناسبی بدین طریق به کشور وارد میشود.
سریلانکا پیشرفتهترین کشور در زمینه پرورش و صادرات انواع ماهیهای زینتی است و بسیاری از ماهیهای زینتی بومی این منطقه هستند. واردات برخی گونههای ماهیهای زینتی در ایران نیز رواج داشته و به بازار مصرفی کشور ما عرضه میگردند.
واردات این آبزیان زنده عمدتا از مبداء کشورهای مالزی، تایلند، اندونزی، ویتنام، قطر و … صورت میگیرد. واردات ماهیهای زینتی از نظر حجمی در سالهای اخیر با افت قابل توجهی همراه بوده؛ ولی از نظر ارزش رشد داشته است. بخشی از ماهیان زینتی که به کشور وارد میشود مجددا صادر میگردد و کشور در این بخش از ظرفیت صادرات مجدد استفاده مطلوب میکند.
ماده 7- ورود و صدور هر نوع دام زنده، تخم مرغ نطفه دار، اسپرم دام، فرآوردههاى خام دامى، داروها و واکـسنها و سرمها و مواد بیولوژیکى و مواد ضد عفونى و سموم دامپزشکى و مواد غذایى متراکم و مکملهاى غذاى دام و داروهـایى که براى ساختن مواد نامبرده مورد نیاز است باید با موافقت وزارت کشاورزى صورت گیرد.
ترخیص کالا از گمرک، به معنای گذراندن مراحل گمرکی است که به تشریفات گمرکی معروف هستند. گمرک در کشور ما وظیفه کنترل و بررسی کالاهای وارداتی و صادراتی در کشور را برعهده دارد و به همین منظور قوانین و مقررات متعدد و سختگیرانهای به طور خاص برای ترخیص هر گروه کالایی به طور جداگانه وضع کرده است. تاجران و بازرگانان که علم ترخیص کاری را ندارند، در انجام این مراحل به مشکل خورده و ممکن است سرمایه خود را از دست داده و متحمل ضرر شوند. به همین دلیل اداره گمرک، انجام این مراحل را به دست ترخیص کار رسمی دارای مدرک کارت بازرگانی، قانونی و مجاز دانسته و به ایشان اجازه فعالیت به عنوان نماینده فعالان تجاری را میدهد. از مراحل مهم ترخیص کالا، مرحله اخذ و جمعآوری مجوزهای مربوط به کالای مورد نظر از سازمانهای خاص است. ترخیص کار با ارائه این مدارک به اداره گمرک، میتواند مجوز خروج کالا و محموله مورد نظر خود را از اداره گمرک دریافت نموده و ماموریت خود را به پایان برساند.
مجوزهایی که ترخیص کار باید برای ترخیص ماهیهای زینتی از گمرک، از سازمانهای مربوطه اخذ نماید عبارتند از:
کد تعرفه گمرکی برای ترخیص ماهیهای زینتی ساکن آب شیرین برابر 03011100 است که دارای حقوق ورودی 5% و اولویت کالایی 24 میباشد و حقوق ورودی آن برحسب واحد کیلوگرم محاسبه میشود.
کد تعرفه گمرکی برای ترخیص سایر ماهیهای زینتی برابر 03011900 است که دارای حقوق ورودی 5% و اولویت کالایی 24 میباشد و حقوق ورودی آن برحسب واحد کیلوگرم محاسبه میشود.
پیشنهاد ما به فعالان تجاری عزیزی که قصد انجام امور گمرکی و ترخیص کالا از گمرک را دارند، بهرهمندی از خدمات ترخیص کار معتبر و قابل اطمینان است تا راهنما و همیار شما در صفر تا صد مراحل آن باشد. متخصصان ترخیص کار باتجربه و کاربلد شرکت سلطان تجارت بازرگان، آماده ارائه خدمات به تاجران و بازرگانان کشورمان در زمینه تمامی امور گمرکی و ترخیص کالا از تمامی گمرکات میباشد. در صورتیکه قصد ترخیص ماهی زینتی از گمرک را دارید، میتوانید برای مشاوره رایگان ترخیص کار گمرک و درخواست همکاری، با شمارههای زیر تماس بگیرید.
تلفن های تماس 09121995406 – 02122855902 – 02128111034