دیاکسید تیتانیوم پر کاربردترین رنگدانه صنعتی است که از سنگ معدنهای مختلف از جمله ایلمنیت به دست میآید. عمده مصرف این ترکیب در صنایع پلاستیک، رنگ و کاغذ به کار میرود و به دلیل اهمیت این محصولات در صنایع جهانی، تقاضا برای مصرف دیاکسید تیتانیوم افزایش یافته است. جهت ترخیص دیاکسید تیتانیوم از گمرک و ترخیص کالاهای دیگر باید مطابق قوانین و مقررات اداره گمرک عمل کرد تا کوچکترین مشکلی در این فرآیند ایجاد نشود. اخذ مجوزات لازم و آگاهی از کد تعرفه از جمله این دستورالعملها هستند. در ادامه مقاله به بررسی کاربردهای دیاکسید تیتانیوم در صنایع مختلف و شرح مجوزات و کد تعرفه گمرکی آن پرداختهایم.
فهرست مطالب
Toggleدیاکسید تیتانیوم با فرمول شیمیایی (TiO2)، یک ترکیب غیرآلی است که به عنوان رنگدانه سفید معدنی در صنایع بسیاری کاربرد دارد و به طور طبیعی از واکنش تیتانیوم با اکسیژن هوا ایجاد میشود. 70% از کل رنگدانههای مصرفی در جهان را دیاکسید تیتانیوم تشکیل میدهد. بیش از یک قرن است که این مادهی شناخته شده با سفیدترین و درخشانترین رنگدانههای سفید به عنوان یکی از مهمترین مواد اولیه رنگ و پوشش استفاده میشود. این ماده همچنین با نامهای تیتانیا و تیتانیوم دیاکسید در صنایع معروف است که روزانه در محصولات رایج مختلف مورد استفاده قرار میگیرد و مزایای قابل توجهی برای ارتقاء کیفیت زندگی بشر و اقتصاد جامعه دارد. بیش از 80% از مصرف دیاکسید تیتان به صنایع کاغذسازی، صنایع تولید پلاستیک و صنایع تولید رنگ و پوشش اختصاص یافته است.
تیتان رنگدانهای گران قیمت است و در اکثر سطوحی که مات یا بسیار شفاف هستند، در طیف وسیعی از رنگهای سفید و پاستلی تا رنگهای تیره مورد استفاده قرار میگیرد. در ادامه به برخی ویژگیهای دیاکسید تیتانیوم که آن را به پرمصرفترین رنگدانه تبدیل کرده است میپردازیم:
همانطورکه گفته شد دی اکسید تیتانیوم به علت رنگ سفید بینظیر خود، در صنایع گسترهای به عنوان رنگدانه کاربرد دارد که مشمول موارد زیر میشوند:
در حال حاضر دیاکسید تیتانیوم رایجترین رنگدانه در جهان و پایه برای ساخت اکثر رنگهاست. 50% کاربرد تیتان در صنایع مربوط به این گزینه است.
به عنوان رنگدانه در تقویت رنگ و بافت برخی محصولات غذایی کاربرد دارد.
از تخریب زودرس داروها جلوگیری میکند و ماندگاری آنها را بالا میبرد؛ همچنین در در تهیه قرصهای دارویی، روکشهای کپسول استفاده میشود.
دی اکسید تیتانیوم هم به عنوان رنگدانه و هم به عنوان غلیظ کننده کرمها استفاده میشود. در ضد آفتاب ، از TiO2 بسیار ریز به دلیل شفافیت و توانایی جذب اشعه ماورا UV بنفش استفاده میشود.
کارایی اصلی تیتانیوم دیاکسید در صنعت کاغذ افزایش کدری و یا براقیت محصول نهایی است.
دیاکسید تیتانیوم در گرید نانو تحت عنوان کاتالیزور در سیستم گازهای خروجی خودروهای سبک و کامیون ها استفاده میشود.
بزرگترین تولیدکنندگان تیتانیوم در جهان در کشورهای چین، ژاپن، روسیه، قزاقستان، اوکراین و هند قرار دارند. تولید این ماده در داخل کشور نیز انجام میشود اما پاسخگوی نیاز صنایع نبوده و در دهه گذشته واردات آن از کشورهایی نظیر ایالات متحده عربی، چین، کره جنوبی و… روند صعودی داشته است.
جهت ترخیص دیاکسید تیتانیوم از گمرک، اخذ مجوزهای زیر لازم است:
کد تعرفه گمرکی جهت ترخیص اکسیدهای تیتان 28230000 میباشد که دارای حقوق ورودی 4% و اولویت کالایی 22 است و به صورت کیلویی محاسبه میشود.
همانطور که در ابتدای مقاله اشاره کردیم، ترخیص دیاکسید تیتانیوم از گمرک به دلیل تقاضای زیاد آن به عنوان مواد اولیه صنایع مهم استراتژیک در ایران، از اهمیت بالایی برخوردار است و بروز مشکلاتی همچون تاخیر در صدور مجوز خروج آن میتواند زیانبار باشد. شرکت سلطان تجارت بازرگان با کادر نیروهای ترخیص کار باسابقه، متعهد است تا تمام امور تجاری شما را با کمترین هزینه و سریعترین زمان ممکن به انجام برساند. جهت همکاری با ترخیص کار شرکت سلطان تجارت بازرگان و کسب اطلاعات بیشتر درخصوص ترخیص دیاکسید تیتانیوم از گمرک با شمارههای زیر تماس بگیرید.
تلفن های تماس: 09121995406 – 02122855902 – 02128111034