لازمه حضور ایران در بازار صادراتی موارد متفاوتی می باشد. معاون اقتصادی وزیر امور خارجه معتقد است حضور مستمر ایران در بازارهای صادراتی الزامی است اما براساس قوانین افزایش تقاضای یک کالا در کشور ممنوعیت صادرات آن را در پی دارد..
«غلامرضا انصاری» معاون اقتصادی وزیر امور خارجه در جلسه ای که با جمعی از کارشناسان وزارت خارجه در اتاق تعاون ایران داشت اذعان کرد : حضور مستمر ایران در بازارهای صادراتی الزامی است وعدم رعایت این موضوع یکی از مشکلات ایران در حوزه صادرات غیرنفتی است..
او دراین باره گفت: پس از به دست آوردن یک بازار باید بتوانیم کالاهای مورد نیاز بازار هدف را به طور مستمر تامین کنیم اما افزایش تقاضای کالاهای مذکور درداخل کشور باعث ممنوعیت صادرات آن شده و بدین ترتیب بازار هدف باوجود زحمتهای بسیاری که برای جذب آن کشیده شده ازبین می رود..
اوتصریح کرد: اقتصاد کشور باید رویکرد جدیدی را دنبال کند تا بتوانیم به قطب صادرات وتامین خدمات منطقه تبدیل شویم..
غلامرضا انصاری با اشاره به برخی اشتباهات دراین حوزه گفت: تاجران ایرانی تنها برای برد خود تلاش می کنند درحالی که دنیای تجارت با رابطه متقابل و برد-برد طرفین رویه درست را طی می کند، بنابراین ما نیز باید به این رابطه متقابل اهمیت داده و به کشورهای هدف اجازه دهیم که آنها نیز محصولاتی را به کشور ما صادر کنند..
معاون اقتصادی وزیر امور خارجه با اشاره به اهمیت دیپلماسی اقتصادی بیان کرد: دردوره های گذشته عقیده بر این بود که سفرای ایران باید روی سیاست تمرکز کرده و به حوزه اقتصاد وارد نشوند ولی دراین دوره تاکید بر دیپلماسی اقتصادی است و وزیر خارجه به فعالیت سفرا در حوزه اقتصاد نگاه ویژه دارد..
انصاری گفت: باتوجه به بازار 500 میلیونی در اطراف کشورما باید بتوانیم به قطب اقتصادی منطقه مبدل شویم و کالاهای ایرانی را به محصولی جهانی تبدیل کنیم.
لازمه حضور ایران در بازار صادراتی چیست؟ او بابیان اینکه صادرات و واردات کالا نباید دراختیار بخش دولتی باشد و بایدبه بخش خصوصی محول شود از تاجران ایرانی و فعالان این حوزه خواست به بازارهای کشورهای مصرف کننده مانند چین، هند و افغانستان توجه بیشتری داشته باشند و تاکید کرد حضور مستمر ایران در بازارهای صادراتی الزامی است..
انصاری با گلایه از تعریف نامناسب اتاق تعاون اذعان کرد: تعاونی ها نقش مهمی در اقتصاد کشور دارند و در دنیا توجه زیادی به آنها می شود ولی درکشور ما اتاق تعاون معرفی مناسبی نداشته است.
او اینگونه ادامه داد: تعاونی ها به عنوان رکن اصلی اقتصاد باید برای بسیج مردم در فعالیت های اقتصادی استفاده شوند.
پس از گفته های معاون اقتصادی وزیر خارجه، بهمن عبداللهی و دیگر فعالان حوزه تعاونی ها که در جلسه حضور داشتند مباحثی را درباره بازارهای صادراتی کشور بیان کردند.