ترخیص ملاس نیشکر از گمرک جزو خدمات شرکت سلطان تجارت بازرگان قرار میگیرد. ملاس نوعی ماده شیرینکننده و بسیار سالمتر از قند و شکر است که به عنوان محصول جانبی از فرآیند ساخت قند از گیاهان مختلف تشکیل میشود. انواع ملاس با توجه به نوع گیاه، شامل ملاس نیشکر، ملاس چغندر قند و ملاس سورگوم میشوند. در این فرآیند پس از اينكه شيره قند غليظ شده و از توربينها عبور میکند؛ مادهی غلیظ شربت مانندی به نام ملاس نیشکر باقی میماند. فرآیند استخراج مالاس چندین بار تکرار شده و هر بار یک نوع متفاوتی از آن تولید میشود که در ادامه مقاله به شرح آنها خواهیم پرداخت. موضوع مورد بحث ما در این مقاله، مالاس نیشکر است که دارای خواص بیشماری همچون تقویت استخوانها و کاهش درد مفاصل، تقویت معده، بهبود درد قاعدگی، سلامتی پوست و مو، ثبات قند خون و … میباشد. ترکیبات اصلی ملاسها شامل مقداری کربوهیدرات، مواد آلی و ساکارز است. صادرات و واردات این محصول در کشور ما رواج داشته و به همین دلیل قصد داریم به موضوع ترخیص ملاس نیشکر از گمرک بپردازیم.
فهرست مطالب
Toggleکیفیت و خواص ملاس بستگی به میزان بلوغ گیاه نیشکر، میزان شکر استخراج شده و روش استخراج دارد. از همین رو آن را بر اساس مرحله استخراج به انواع مختلف تقسیم میکنند که شامل موارد زیر میشود:
1- ملاس شفاف (نور) یا ملاس استخراج اول (First extraction)
ویژگیهای ملاس حاصل از استخراج اول شامل: رنگ روشن و شفاف، بیشترین میزان قند نسبت به سایر ملاسها، کمترین ویتامین و مواد معدنی، طعم نسبتا شیرین میباشد و از این نوع ملاس اغلب در پخت و پز به عنوان طعم دهنده استفاده میشود.
2- ملاس تیره یا ملاس استخراج دوم (Second extraction)
این نوع ملاس که حاصل مرحله دوم استخراج است، رنگ تیرهتر و مزه کمی تلخ نسبت به حالت اول داشته و غلظت ترکیبات آن بیشتر است.
3- ملاس بلک استرپ یا ملاس استخراج سوم (Third extraction)
ملاس Blackstrap بیشترین غلظت ویتامینها و مواد معدنی را دارد و محصول نهایی چرخه سوم استخراج است. این ملاس دارای کمترین میزان قند است و طعم تلخی دارد.
· صنعت کشاورزی: ملاسها سرشار از انواع ویتامینها و مواد معدنی مفید و ضروری برای رشد گیاهان هستند و استفاده از آنها میتواند به عنوان کود به افزایش تولید محصولات کشاورزی و بهبود کیفیت خاک کمک کند.
· صنعت پزشکی و داروسازی: از مهمترین کاربردهای ملاس میتوان به کاربرد آن به عنوان ماده اولیه برای تولید الکل اشاره کرد. الکل در پزشکی و داروسازی مصارف زیادی دارد و امروزه که مصرف الکل روز به روز در حال افزایش است، لزوم استفاده از ملاس بیشتر از قبل اهمیت پیدا کرده است.
· صنایع تخمیری: از ملاس در صنایع تخمیری برای تهیه خمیر مایع نانوایی، تهیه اسید گلوتامیک، تهیه بتائین و … استفاده میشود.
· صنایع غذایی
· مکمل غذای دام و طیور
· تولید شکر قهوهای
ورود موکول به رعایت ماده 16 قانون مواد خوراکی و آشامیدنی و … مصوب سال 1346 میباشد که به شرح زیر است:
ماده 16 – از تاریخ تصویب این قانون ترخیص مواد غذایی یا بهداشتی یا آرایشی از گمرک به هر شکل و کیفیت به منظور بازرگانی یا تبلیغاتی با رعایت مقررات عمومی علاوه بر دارا بودن گواهی بهداشتی و قابلیت مصرف از کشور مبداء مستلزم تحصیل پروانه ورود از وزارت بهداری است و واردکننده نیز مکلف است برای تحصیلی پروانه مزبور فرمول مواد و همچنین موادی که برای نگاهداری به آنها اضافه شده به وزارت بهداری تسلیم نماید.
ترخیص کار رسمی اداره گمرک موظف است برای ترخیص ملاس نیشکر از گمرک، مجوزهای زیر را از سازمانهای مربوط اخذ و پس از جمعآوری، به اداره گمرک ارائه نماید:
§ مجوز فنی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای مصارف انسانی
§ مجوز ارزی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
§ مجوز فنی از سازمان دامپزشکی برای مصارف دامی یا کشاورزی
§ مجوز ارزی از دفتر صنایع غذا و دارو جهت تخصیص ارز
§ نیاز به شناسه کالا
کد تعرفه جهت ترخیص ملاسهای نیشکر از گمرک برابر 17031000 است که دارای حقوق ورودی 4% و اولویت کالایی 23 میباشد.
سایر اطلاعات
واحد اندازهگیری: Kg
کشور دارنده تعرفه ترجیحی: کشورهای عضو سازمان همکاریهای اسلامی
شرح لاتین: cane molasses
شرکت سلطان تجارت بازرگان با سالها سابقه در زمینه امور تجاری – بازرگانی، اکنون به یکی از معتبرترین شرکتها در این زمینه مبدل شده است. در صورتی که قصد ترخیص ملاس نیشکر از گمرک را دارید، میتوانید برای کسب مشاوره رایگان و با همکاری با ترخیص کاران متخصص و توانای این شرکت با شمارههای درج شده در انتهای مقاله تماس بگیرید.
تلفن های تماس: 09121995406 – 02122855902 – 02128111034