منگنز یکی از فلزات سخت و شکننده با رنگ نقرهای و خواصی مشابه فلز آهن است. این فلز به سختی به نقطه جوش رسیده و مانند آهن، تغییر رنگ در مجاورت هوا و زنگ زدگی آن به کندی صورت میگیرد. حدود 90% منگنز تولیدی در جهان در صنایع فولاد، ذوب آهن، باتری سازی، تولید فروآلیاژ و … مصرف میشود. از کاربرد های دیگر فلز منگنز میتوان به رنگ سازی آجر، سفال و تولید کودهای شیمیایی یا در ساخت بعضی از الکترودهای جوشکاری و حتی در تهیه خوراک دام و طیور اشاره کرد. در کشور ما مبادلات تجاری سنگ منگنز به مقدار بسیار کمی صورت گرفته و تولیدات حاصل شده تنها پاسخگوی تقاضای داخلی برای این ماده معدنی است. ترخیص سنگ منگنز از گمرک، امری تخصصی بوده و نیاز به آگاهی و دانش ترخیص کار ماهر و باتجربه همچون ترخیص کاران شرکت سلطان تجارت بازرگان دارد. در ادامه مقاله به شرح اطلاعات لازم جهت ترخیص سنگ منگنز از گمرک پرداختهایم.
فهرست مطالب
Toggleمنگنز یک ماده معدنی با ارزش است که در سراسر دنیا جهت تولید پروفیلهای فولادی و ساخت انواع آهن آلات کاربرد گسترده دارد. اینکه کدام کشورها جزو بزرگترین کشورهای صادرکننده و واردکننده سنگ منگنز در جهان هستند، تماما به میزان استخراج و تولید و همچنین میزان مصرف آنها بستگی دارد. بطورکلی می توان گفت کشورهایی که دارای معادن فراوان منگنز هستند، در صادارت این کالا به کشورهای دیگر نیز جزو برترینها به شمار میروند. بیشترین معادن منگنز دنیا در کشور هند (60%) و سایر کشورها از قبیل ایتالیا، گابن، برزیل، اکراین، چین و آفریقای جنوبی قرار دارند.
تولیدات منگنز خالص در جهان در سال 2020 به 38 میلیون تن رسیده است. از این میان آفریقای جنوبی بیشترین میزان تولید و صادرات (35%) را داشته و کشورهای استرالیا (16%)، گابون (15%)، برزیل (7%)، هند (5%) و چین (4%) در جایگاه های بعدی قرار میگیرند.
بزرگترین واردکنندگان منگنز جهان کشورهای چین، هند، روسیه، کره جنوبی و ژاپن هستند. از آنجا که کشورهای هند و چین سالیانه حجم بسیار زیادی تولیدات فولادی انجام میدهند، میزان تقاضا و مصرف منگنز در صنایع آنها بالاست. به همین دلیل این کشورها با وجود تولیدات گسترده منگنز، متقاضی واردات آن نیز هستند.
کشور ما سالهاست که به استخراج و تولید منگنز مشغول است. با اینکه ایران جزو کشورهای دارنده بزرگترین معادن سنگ منگنز به شمار نمیرود؛ اما در صورت مهیا کردن زیرساختهای لازم میتواند تولیدی چندین برابر میزان تولید کنونی داشته باشد. در حال حاضر تولید منگنز در کشور ما بسیار کم و در حد تامین نیازهای صنایع داخلی بوده و امکان صادرات آن، تقریبا به صفر رسیده است. سابقه صادرات منگنز در ایران به یک دهه گذشته برمیگردد که میزان تولیدات این ماده معدنی نسبتا مطلوب بوده و مقدار کمی از آن به پاکستان و برخی کشورهای واقع در جنوب شرق آسیا صادر گردید. دلایل عدم صادرات سنگ منگنز در کشور ما را میتوان مواردی همچون عدم نوسازی تجهیزات، کمبود کارشناس در حوزه استخراج عمیق، عدم وجود تسهیلات بانکی و مالی مناسب و وجود تحریمهای گسترده دانست.
واردات منگنز به کشور ما از سه کشور ترکیه، آفریقا و گرجستان صورت گرفته که سبب کاهش قدرت رقابت تولیدکنندگان داخلی شده و به همین دلیل تولیدکنندگان داخلی خواستار اعمال محدودیت و عدم صدور مجوزهای لازم جهت واردات این ماده معدنی هستند.
اداره گمرک، بسیار سخت گیرانه عمل میکند و هر کالای صادراتی یا وارداتی از زیر ذره بین این اداره رد خواهد شد. صدور مجوز خروج کالا برای هر کالای تجاری مشروط به اخذ و ارائه یک سری مدارک و مجوزها از سازمانهای خاص میباشد که حتما باید توسط ترخیص کار رسمی اداره گمرک صورت بگیرد. از نظر اداره گمرک، هر فردی که از کارت بازرگانی معتبر برخوردار باشد، دارای صلاحیت است و می تواند به نمایندگی از تاجران و بازرگانان، برای انجام فرآیندهای تجاری آنها اقدام نماید.
ترخیص کاری که قصد ترخیص سنگ منگنز از گمرک را دارد، باید 2 مجوزی که در ادامه به آنها اشاره میکنیم را تهیه و هنگام درخواست مجوز خروج کالا ارائه نماید. این 2 مجوز عبارتند از:
کد تعرفه جهت ترخیص سنگ منگنز از گمرک برابر 26020000 است که دارای حقوق ورودی 4% و اولویت کالایی 23 میباشد و برحسب واحد اندازهگیری Kg محاسبه میگردد. شرح این تعرفه به صورت زیر است:
سنگ منگنز وکنستانتره آن، از جمله سنگهای منگنز آهندار وکنستانترههای آن که بر حسب وزن خشک حاوی 20 درصد یا بیشتر منگنز باشد.
شرکت سلطان تجارت بازرگان با سالها تجربه مفید در زمینه انجام مبادلات تجاری به نمایندگی از تاجران و بازرگانان عزیز کشورمان، آماده ارائه خدمات تجاری از جمله ترخیص سنگ منگنز از گمرک میباشد. برای ارتباط با ترخیص کاران متخصص این شرکت، میتوانید با شمارههای زیر تماس بگیرید.
تلفن های تماس 09121995406 – 02122855902 – 02128111034