حواله ارزی چیست؟
حواله ارزی نقش اساسی را در اقتصاد بسیاری از کشورها ایفا کرده است و کمک بسیاری به رشد اقتصاد کشور میکند. حواله ارزی در واقع نوعی دستور پرداخت است که یک بانک یا موسسه مالی به خواسته ی مشتری یا دارنده یک حساب بانکی، حواله ی صادره خود را به یکی از بانک های کارگزار خود در خارج از کشور صادر و از آن موسسه مالی می خواهد مبلغ حواله را به فرد مورد نظر آن پرداخت نماید. به بیان ساده تر،حواله ارزی انتقال پول از حساب یک شخص در یک کشور به حساب شخص دیگر در کشور دیگر است. یک مثال ساده این است: کسی که در کشوری زندگی می کند و می خواهد به خانواده خود در کشور دیگر کمک مالی کند، باید از طریق حواله ارزی این کار را انجام دهد.
شرکت سلطان تجارت علاوه بر خدمات ترخیص کالا ، کارهای مربوط به حواله ارزی را نیز نجام می دهد.
سوئیفت : SWIFT (جامعه جهانی ارتباطات مالی بین بانکی)
هدف از جامعه جهانی ارتباطات مالی بین بانکی یا همان سوئیفت « SWIFT» جایگزین کردن روشهای ارتباطی غیر استاندارد کاغذی از طریق Telexدر سطح بینالمللی، با یک روش استاندارد شده جهانی بود. به زبان ساده تر از سیستم سوئیفت جهت ارسال و دریافت هرگونه پیام ارزی در بین واحدهای ارزی بانکهای داخل کشور و بانکهای خارج از کشور استفاده می شود.
سوئیفت سیستمی است که تمام اصول نقل و انتقالات در آن رعایت شده و عملیات آن از طریق وصل شدن دو رایانه در بانکهای مختلف با هم صورت می گیرد. همچنین اطلاعات حواله ارزی به صورت کدهای رمزگذاری شده انتقال داده می شود و تا رسیدن به رایانه مقصد قابل بازخوانی نیست. ضمنا سیستم سوئیفت با استاندارد بالا می باشد و تا به حال هیچ موردی از عدم کارایی سیستم یا بروز اشتباه در آن مشاهده نشده است. سوئیفت در ماه مه ۱۹۷۳ میلادی با ۲۳۹بانک از پانزده کشور جهان کار خود را آغاز کرد و درحال حاضر بیش از ۹۷۰۰ بانک و مؤسسه مالی در ۲۰۹ کشور جهان عضو آن میباشند.
آیا با انواع حواله های ارزی آشنا هستید ؟
حواله های ارزی صادره و حواله های ارزی وارده دو نوع رایج حواله های ارزی می باشد. حواله های ارزی صادره: این نوع حواله بنا به درخواست صدور حواله ارزی و معرفی ارز حواله توسط مشتری، صادر می شود. بانک در کوتاه ترین زمان ممکن و از طریق سیستم سوئیفت نسبت به صدور حواله ارزی کارگزاران خارجی در اقصی نقاط دنیا اقدام می کند. بر اساس دستور پرداخت دریافتی از مشتری، بانکها از محل حساب ارزی مشتری، حواله وارده و یا آورده نقدی آنها نسبت به ارسال حواله ارز از مرجع به سایر بانکهای داخلی و یا خارجی اقدام می کنند.
حواله های ارزی وارده: دستور پرداختی که از طرف بانک های خارجی و داخلی دریافت شده، که در کوتاه ترین زمان ممکن به شعبه مربوطه اعلام و امکان دریافت وجه توسط مشتری فراهم می شود. در حال حاضر مقررات ارزی این اجازه را به ذینفع حواله می دهد که ارز حواله را در حساب های ارزی خود نگهداری یا به نرخ روز به بانک فروخته و یا به خارج از کشور حواله کند و یا به ارز دیگر تبدیل کند.دریافت حواله به ارزهای معتبر از طریق سیستم سوئیفت از اقصی نقاط دنیا در شبکه بانک امکان پذیر است.
انواع حواله ارزی:
- حواله بانکی : برای ارسال ارز از طریق بانک به حساب فرد یا شرکت در بانک همکار در کشور مقابل از حواله بانکی استفاده می شود.
- حواله ارزی دستی: برای ارسال ارز به صورت نقد به شعب معتبر صرافی کشور مقصد از حواله دستی استفاده میگردد.
- وسترن یونیون: در حواله ارزی وسترن یونیون لازم نیست فرد گیرنده دارای حساب بانکی در کشور مورد نظر باشد. تنها کافیست با پاسپورت و کد امنیتی ( MTCN) خود به یکی از شرکت وسترن یونیون در کشور مقصد مراجعه کند و مبلغ را دریافت کند.
- مانی اوردر: در حواله ارزی مانی اوردر از طریق سفارش پرداخت برگه ای مانند چک بانکی ثبت میگردد. خریدار مانیاوردر با مراجعه به بانک اقدام به سفارش مانیاوردر کرده و با تعیین دریافتکننده مبلغ و پرداخت شارژ آن، سرویس آن را دریافت می کند. به دلیل اینکه پرداخت تمام مبلغ حواله ارزی درهنگام دریافت آن انجام می شود فرد گیرنده عینا مبلغ را دریافت خواهد کرد.
- حواله LC: تعهدی است که بانک به خریدار و فروشنده می دهد و متعهد میشود که میزان پرداختی خریدار به فروشنده به موقع و با مبلغ درست به دست فروشنده می رسد.
- حواله TT: از مزیت های حواله TT عدم محدودیت آن می باشد. شما می توانید برای حواله ارزی بابت خرید ملک و یا برای ارسال حواله برای سرمایه گذاری و اخذ ویزا از حواله TT استفاده نمایید.
و دیگر انواع حواله های ارزی همچون یوزانس، ریفاینانس، فاینانس و انواع گشایش های اعتباری و اسنادی و… را می توان نام برد. برای دریافت اطلاعات بیشتر با کارشناسان شرکت سلطان تجارت بازرگان تماس بگیرید.
حواله های وارداتی و صادراتی چیست؟
از نظر زمان و نحوه حواله های ارزی به دو نوع تقسیم می شود: حواله T/T که به حواله مستقیم و حواله D/D که به حواله غیر مستقیم شناخته می شود. به هر یک از این عملیات کارمزدی تعلق می گیرد که در مورد T/T معمولا کارمزد بیشتری دریافت می شود T/T وجه به صورت سریع از طریق شبکه سوئیفت انجام میشود. D/D وجه و پرداخت حواله در همان موقع انجام نمیشود و متعهد مقدار مشخصی ارز را به ذینفع در آینده پرداخت می نماید.
مراحل و مدارک صدور حواله چیست؟
مدارک مورد نیاز برای صدور حواله برای اشخاصی حقیقی و حقوقی متفاوت است.
مدارک مورد نیازاشخاص حقیقی: اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی. ومدارک مورد نیاز اشخاص حقوقی: اصل و کپی مدارک ثبتی و قانونی و هویتی اعم از اساسنامه، شرکت نامه، اظهار نامه ثبت شرکت و اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی مدیران و صاحبان امضا شرکت.
مراحلی که برای صدور حواله باید طی شود شامل، مراجعه به شعبه، تامین ارز توسط مشتری، تکمیل برگ درخواست صدورحواله یا انتقال ارز می باشد.
شرکت سلطان تجارت بازرگان
شرکت سلطان تجارت بازرگان با بیش از دودهه فعالیت درخشان در زمینه تجارت و بازرگانی و بهره مندی از افراد متخصص و تحصیلکرده در زمینه انجام حواله جات بانکی در خدمت شماست. پیشنهاد ما این است که برای انجام حواله جات از افراد مطلع و متخصص بهره بگیرید که در این زمینه مهارت و تخصص کافی را داشته باشند. برای هرگونه پرسش و پاسخ به صورت رایگان می توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.
تلفن های تماس:09121995406 – 02122855902 – 02128111034