پس از خودروسازی، دومین صنعت مهم و استراتژیک در ایران، تولید شمش است. آسیا بزرگترین کارخانههای تولید شمش در دنیا را در خود جای داده است و با کارخانجات ایرانی در این خصوص در رقابت است. کاربرد شمش در صنایع ریختهگری، کشتیسازی، صنایع خودرو، ریل قطار و راه آهن بسیار چشمگیر و قابل توجه است. چدنها انواع مختلفی دارند که ویژگی مشترک تمام آنها، استحکام و مقاومت بالاست. این کالا در کارخانجات کشور ایران به اندازهای بیشتر از نیاز داخلی تولید میشود و مقداری از آن به کشورهای همسایه صادر میشود. فرآیند ترخیص شمش چدن از گمرک، بسیار تخصصی و حساس بوده و نیازمند مشورت با یک حقالعمل کار ماهر دارد.
فهرست مطالب
Toggleچدن یک نوع ماده فلزی است که از آلیاژ آهن با درصد کربن بالای 2% تشکیل میشود. دانستن این نکته خالی از لطف نمیباشد که آلیاژ آهن با درصد کربن پایینتر از دو درصد، تشکیل فولاد میدهد. افزودن کربن به آهن، سبب افزایش مقاومت آن میشود و هر چه درصد کربن بالاتر باشد، از آن در ساخت اشیاء مقاومتری استفاده میشود. این فلز تیره رنگ، دارای خواصی همچون قابلیت ریختهگری عالی، جذب ضربه، عدم سایش، نحوه تولید کمهزینه و آسان، سختی و استحکام بالا و وزن کمتر از فولاد میباشد.
آلیاژهای آهن و کربن را پس از ذوب کردن داخل قالب ریخته و شمش چدن را میسازند. شمش چدن در اندازهها و شکلهای گوناگونی وجود دارد؛ اما رایجترین شکل آن به صورت قطعات کوچک مستطیل شکل و قابل حمل است.
شمش یک نوع ماده اولیه از فلز مورد نظر است که به دو صورت تولید میشود:
ریخته گری کلاسیک: در این روش یک قالب یکبار مصرف از جنس مخلوط شن و ماسه ایجاد میشود.
تولید مکانیکی: این روش راحتترین و سریعترین روش تولید شمش است که در آن، قالب شمش مطابق درخواست و سفارش مشتری ساخته میشود و محصولات تولیدی یکبار مصرف نیستند.
شمشها بنابر میزان عناصر تشکیل دهنده، تنوع زیادی دارند که در ادامه برخی از آنها را نام بردهایم.
ترخیص شمش خاککستری از گمرک
ترخیص شمش نشکن از گمرک
ترخیص شمش نشکن از گمرک
ترخیص شمش گرافیت شده از گمرک
ترخیص شمش چکشخوار از گمرک
ترخیص شمش سفید از گمرک
و….
شمش چدن در کشور ما از ظرفیت ساخت بالایی برخوردار است و تولید این فلز و شمش آن، به مقداری است که نیاز داخلی را تامین میکند. همچنین درصد بالایی از شمش تولید کارخانجات ایران، به کشور چین و سایر کشورهای همسایه صادر میشود که به عنوان صادرات غیرنفتی، برای اقتصاد کشور ما بسیار سودآور است. به همین منظور تولیدکنندگان داخلی شمش چدن در تلاشند تا روند صادرات این فلز سیل صعودی داشته باشد.
کد تعرفه گمرکی جهت ترخیص شمش چدن از گمرک 72045000 است که دارای حقوق ورودی 4% و اولویت کالایی 4 ممنوع الواردات) است که به صورت کیلویی محاسبه میگردد.
شرح این کد تعرفه بدین صورت است: قراضه و ضایعات چدن،آهن یا فولاد، شمشهای حاصل از ذوب مجدد ضایعات آهن یا فولاد/ شمشهای حاصل از ذوب مجدد ضایعات
ترخیص فلزات از گمرک جمهوری اسلامی ایران، نیازمند اخذ مدارک لازم و همچنین تسلط کامل بر قوانین و مقررات اداره گمرک مربوط به کالای مورد نظر است. ترخیص کار رسمی اداره گمرک مناسبترین گزینه برای سپردن امور تجاری است؛ زیرا با داشتن پروانه گمرکی، مورد تایید اداره مذکور قرار گرفته است. تاجران گرامی میتوانند با بهرهمندی از خدمات بازرگانی شرکتهای تجاری اعم از صادرات، واردات، حمل و نقل، ترخیص کالا و … ، از هدر رفتن سرمایه و زمان خود جلوگیری کنند. شرکت سلطان تجارت بازرگان یکی از موفقترین و برترین شرکتهای تجاری است که در ترخیص کالا از گمرک سابقه درخشانی دارد. مهمترین ویژگیهای این شرکت عبارتند از: بهرهمندی از ترخیص کاران باتجربه و زبده، هزینه و حق الزحمه مناسب و انجام امور تجاری در کوتاهترین زمان ممکن است. شما تاجران گرامی میتوانید جهت مشاوره رایگان در خصوص ترخیص شمش چدن از گمرک و یا همکاری با شرکت سلطان تجارت بازرگان با شمارههای زیر تماس حاصل نمایید.
تلفن های تماس: 09121995406 – 02122855902 – 02128111034