فهرست مطالب
Toggleیکی دیگر از خدمات ترخیص کالا شرکت سلطان تجارت بازرگان ترخیص دام زنده از گمرک می باشد. با توجه به واردات گوشت قرمز از کشورهای دیگر و استفاده از پشم و پوست دام ها در صنایع و نخ ریسی و چرم سازی و تولید کیف و کفش واردات این محصول به کشور مجاز است.
بطورکلی دام به حیوانات چهارپا و اهلی اطلاق میشود که در دامداریها و مزارع به منظور بهرهمندی از آنها و تامین خوراک و پوشاک پرورش مییابند. در فهرست رتبه بندی کشورها برای صادرات دامهای زنده، ایران در جایگاه هشتمین کشور صادر کننده قرار گرفته که دام های سبکی مانند گوسفند و بز را به کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر میکند. صادرات دامهای زنده در کشور ما یکی از مهم ترین فعالیتهای تجاری محسوب شده و سالانه ارز زیادی از این طریق وارد کشور میشود. در ادامه مقاله به بررسی تجارت دام زنده در ایران و همچنین قوانین حاکم بر صادرات و ترخیص دام زنده از گمرک، پرداختهایم.
عمده واردات دام زنده از کشورهای افغانستان، ارمنستان، قزاقستان و کشورهای اروپای غربی، نیوزلند، استرالیا، کانادا، اروگوئه، پاراگوئه می باشد. واردات دام زنده همچون واردات گوشت مشمول رعایت قوانین و اخذ مجوزاتی است برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد بخشنامه ها صادره با کارشناسان ترخیص کار گمرک دام زنده شرکت سلطان تجارت بازرگان تماس بگیرید.
صادرات دام زنده در کشور ما به دلیل کمبود دام در داخل کشور از سال 1395 تا سال 1400 ممنوع اعلام شده بود. اما در سال 1400 با توجه به توسعه صنعت دامپروری و جلوگیری از از بین رفتن دامهای مازاد از نیاز داخلی، مجددا صادرات دام زنده مجاز اعلام شد. البته صادرات دام زنده در سال 1400 با محدودیتهایی رو به رو است و تنها ۵۰۰ هزار راس دام مازاد میتواند به دیگر کشور ها صادر شود. کشورهای حاشیه خلیج فارس از مشتریان پروپا قرص دام زنده ایرانی بودهاند و اکنون با مجاز شدن صادرات این دامها، مجددا به خریداری انواع دام زنده از ایران روی آوردهاند. بزرگترین مقاصد تجاری برای صادرات دام زنده در ایران کشورهای قطر، کویت، عراق، عمان، امارات، یمن، عربستان و همچنین ترکیه میباشند. ارزش صادرات دام در ایران سالانه به مبلغ بیش از 76 میلیون دلار رسیده و سودآوری بالایی برای اقتصاد کشورمان به همراه دارد.
در سال 1400 واردات دام زنده در کشور ما با کاهش قابل توجهی همراه بود و تقریبا به صفر رسید.
ترخیص انواع دام زنده
ترخیص انواع گوسفند نرو ماده زنده
ترخیص انواع بز زنده
ترخیص انواع گاو نر و ماده زنده
ترخیص انواع گوساله زنده
ترخیص شتر
ترخیص انواع اسب
ترخیص انواع گاو میش
ترخیص انواع الاغ، قاطر، استر زنده
و …
شخصی که برای صادرات دام زنده اقدام میکند، لازم است ابتدا برای دریافت مجوزهای صادرات، یک درخواست کتبی با مدارک مورد نیاز به دامپزشکی استان سکونت، ارائه دهد. پس از آنکه سازمان دامپزشکی مدارک ارائه شده را تایید کرد، دامها پلاک کوبی شده و شماره پلاک هر راس از آنها در سامانه مخصوص قرنطینه دامهای زنده ثبت میگردد. سپس دامها به مدت 15 روز در شرایط بهداشتی قرنطینه میشوند. پس از تایید دوران قرنطینه، درخواست صدور گواهی بهداشتی لاتین به سامانه قرنطینه ارسال خواهد شد که با انجام بررسی های لازم و با دریافت درخواست فوق، میتوان با خودروهای دارای کد رهگیری، دامها را از محل قرنطینه به کشور مقصد رساند.
ترخیص دام زنده از گمرک، یکی از فعالیتهای تجاری بسیار مهم و تخصصی در کشور ما محسوب میشود. اداره گمرک برای صدور مجوز ترخیص دام زنده، قوانینی مطرح کرده که عمل به آنها ضروری است. ترخیص کار رسمی اداره گمرک (شخص دارای کارت بازرگانی معتبر) وظیفه دارد به نمایندگی از تاجرانی که قصد ترخیص دام زنده از گمرک را دارند، برای اخذ مجوزات و انجام تشریفات گمرکی اقدام نماید.
مجوزهای لازم برای ترخیص دام زنده از گمرک، عبارتند از:
کد تعرفه گمرکی برای ترخیص اسب، الاغ، قاطر و استر، زنده ذیل ردیف 0101 قرار میگیرند.
کد تعرفه گمرکی برای ترخیص حیوانات زنده از نوع گاو ذیل ردیف 0102 قرار میگیرند.
کد تعرفه گمرکی برای ترخیص گوسفند مولد نژاد خالص برابر 01041010 است که دارای حقوق ورودی 1% و اولویت کالایی 21 میباشد.
کد تعرفه گمرکی برای ترخیص سایر نژادهای گوسفند از جمله نژاد گوشتی برابر 01041090 است که دارای حقوق ورودی 1% و اولویت کالایی 21 میباشد.
کد تعرفه گمرکی برای ترخیص بز مولد نژاد خالص برابر 01042010 است که دارای حقوق ورودی 1% و اولویت کالایی 21 میباشد.
کد تعرفه گمرکی برای ترخیص سایر نژادهای بز برابر 01042090 است که دارای حقوق ورودی 4% و اولویت کالایی 25 میباشد.
کد تعرفه گمرکی برای ترخیص شتر مولد نژاد خالص برابر 01061310 است که دارای حقوق ورودی 1% و اولویت کالایی 22 میباشد.
کد تعرفه گمرکی برای ترخیص سایر نژادهای شتر برابر 01061390 است که دارای حقوق ورودی 4% و اولویت کالایی 22 میباشد.
شرکت سلطان تجارت بازرگان با در اختیار داشتن کادر مجرب و آشنا به اصول و راهکارهای مناسب شما عزیزان را در ترخیص کلیه کالاها از جمله ترخیص دام زنده یاری می نماید. جهت استفاده از خدمات شرکت سلطان تجارت بازرگان پروفرمای کالای خود را برای ما ارسال نمایید، تا کارشناسان و مشاوران زبده ما در بنادر و گمرکات، مراحل ترخیص کالای شما را از ثبت سفارش تا انجام کلیه امور گمرکی و اداری برای شما انجام داده و فرایند حمل و نقل( ترانزیت و ترانشیپ) را به ثمر رسانیده و در محل مورد نظر تحویل دهند. شرکت سلطان تجارت بازرگان با داشتن نیروهای ترخیص کار متخصص و مشاوران توانمند در زمینه ترخیص دام زنده از گمرک امیدوار است بتواند جهت پیش برد اهداف تجاری و صنعتی یار و همراه شما تجار عزیز و گرامی باشد. برای هر گونه پرسش و پاسخ به صورت رایگان با کارشناسان و ترخیص کاران دام زنده شرکت سلطان تجارت بازرگان با شماره های زیر تماس بگیرید.
تلفن های تماس: 09121995406 – 02122855902 – 02128111034